Posjet Slavoniji

Plenković: Ovo je još jedan dokaz koliko je korisno članstvo Hrvatske u Europskoj uniji

Foto: Vedran Balen
Andrej Plenković u Slavonskom Brodu
Foto: Vedran Balen
Andrej Plenković u Slavonskom Brodu
Foto: Vedran Balen
Andrej Plenković u Slavonskom Brodu
02.03.2021.
u 16:38
Ogovarajući na pitanje o dugu prema veledrogerijama, Plenković je istaknuo kako građani neće ostati bez lijekova
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u Slavonskom je Brodu obišao novu zgradu pedijatrije Doma zdravlja. Riječ je o više od 12 milijuna kuna vrijednom ulaganju u sklopu projekta Brodsko-posavske županije 'Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti'. Za buduće specijaliste pedijatrije uvjeti rada bit će značajno bolji i napredniji. Dom zdravlja u okviru je istog projekta uložio i u modernizaciju i opremanje još nekoliko specijalističkih ambulanti – kardiologiju, oftalmologiju i ambulantu dentalne medicine uz mogućnost snimanja vrhunskim uređajem ortopanom.

- Ovo je još jedan projekt usmjeren na unapređenje zdravstvene infrastrukture u Brodsko-posavskoj županiji, financiran skoro u cijelosti europskim sredstvima. Projekt pruža mogućnost da svi pedijatri i liječnici, šest timova, pruže još kvalitetnije usluge mladima, majkama i djeci na najsuvremeniji način. Ovaj projekt predstavlja dodanu vrijednost zdravstvenoj skrbi u Brodsko-posavskoj županiji - rekao je Plenković te dodao:

- Vjerujem da ćemo nastavno na ono što je dosad učinjeno, a to je investicija od 120 milijuna kuna u bolnicu u Slavonskom Brodu i investicija od 80 milijuna u bolnicu u Novoj Gradiški, nastaviti unapređivati zdravstvenu infrastrukturu u Brodsko-posavskoj županiji i oplemenjivati investicije nacionalne razine s bespovratnim sredstvima Europske unije. Ovo je još jedan dokaz koliko je korisno članstvo Hrvatske u Europskoj uniji - rekao je Plenković.

Prije toga Plenković je u Pleternici prisustvovao sjednici Županijske organizacije HDZ-a. Naglasio je da su došli dati potporu gradonačelnici Pleternice Antoniji Jozić, kandidatkinji HDZ-a za županicu Požeško-slavonske županije.

Ogovarajući na pitanje novinara o dugu prema veledrogerijama, Plenković je istaknuo kako građani neće ostati bez lijekova.

- Mi smo koncem prošle godine isplatili 1,34 milijardi kuna drogerijama, mi smo u protekloj godini imali enormne izdatke upravo za zdravstvo zbog pandemije koronavirusa. Ministar Beroš će zajedno s potpredsjednikom Marićem nastaviti razgovore s veledrogerijama - rekao je Plenković.

Od vlasnika Brodotrogira Plenković očekuje da iznađu rješenje, a država je tu, kaže, da pomogne koliko može.

VIDEO Od 12. veljače do 15. svibnja posjetite izložbu "Hrvatska svijetu"

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

DU
Deleted user
17:19 02.03.2021.

Od kad je kradeze uveo Hrvatsku u tu "vrlu i naprednu" EU, iselilo je preko pola milijuna obrazovanog i radno sposobnog stanovništva

VI
vidum
17:40 02.03.2021.

Mislim da mu nije dobro, izgleda da se covid vratio. Ako je ikog EU uništila, onda je to Slavonija.

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
20:25 02.03.2021.

Koliko smo do sad uplatili zar članstvo u EU?