POMOĆ ZBOG KORONE

Grad Bjelovar ukida ugostiteljima porez na potrošnju, Medak: Ovo bi trebali slijediti i drugi

Foto: Ivona Ćuk
Dario Hrebak
Foto: Ivona Ćuk
Marin Medak
06.10.2020.
u 11:26
Uz to, Grad će sufinancirati i grijalice za terase, a ugostitelji će biti oslobođeni plaćanja poreza na korištenje javne površine za terase
Pogledaj originalni članak

Na samom početku krize uzrokovane koronavirusom još u ožujku, Grad Bjelovar među prvim je gradovima u Hrvatskoj priskočio u pomoć gospodarstvenicima s mjerama teškim oko 8 milijuna kuna.

S obzirom da idu sve hladniji dani, a mjere koje najavljuje nacionalni Stožer civilne zaštite ne idu na ruku ugostiteljima, Grad je, u dogovoru s njihovim predstavnicima, odlučio dodatno pomoći u teškim vremenima. Jedna od glavnih mjera je ukidanje poreza na potrošnju, radi kojega se u gradsku blagajnu slijevalo oko 800 tisuća kuna na godinu.

Uz to, Grad će sufinancirati i grijalice za terase, a ugostitelji će biti oslobođeni plaćanja poreza na korištenje javne površine za terase.

O novim mjerama za pomoć ugostiteljima u Bjelovaru su na konferenciji za novinare govorili gradonačelnik Dario Hrebak i Marin Medak, predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja Hrvatske te predstavnici bjelovarskih ugostitelja.

Medak je istaknuo Bjelovar kao primjer koji bi trebale slijediti ostale lokalne samouprave, a govorio je i o očekivanoj odluci o nošenju maski u kafićima i restoranima.

DOLAZE RAFALEI, ALI...

MiG-ovi su trebali biti prizemljeni, ali plan se drastično promijenio: Više je razloga

Plan je bio da preostali MiG-ovi, a sada ih još uvijek leti pet do osam primjeraka, kako kada, završe dijelom u muzejima, naravno prethodno razoružani, a spominjala se tek mogućnost da neki od njih budu i konzervirani, zlu ne trebalo. Računalo se da im ionako ističu zadnji resursi, te nema smisla nastaviti trošiti i na njihovo letenje i održavanje, kad već dolaze noviji, puno mlađi i skuplji Rafalei.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

EB
EBERT
12:19 06.10.2020.

To je posljednja vrsta izrabljivaca kojima jos pomazu.

SI
sisavac
11:52 06.10.2020.

ispada da je ugostiteljstvo naša najjača gospodarska djelatnost... i treba je zaštiti pod svaku cijenu. jer ako narod neće piti kavu po 13 kuna 2 sata, mi ćemo propasti. radi propasti kafića propadaju i dileri autima, nikad više se neće prodati tolko x6-ica kao za vrijeme dobrih vremena u kafićima... mada ne shvaćam ja kako rade i posluju kafići u austriji, njemačkoj, oni u 11 sati nisu ni približno puni kao naši. čak ni navečer tamo nema gužvi kao u npr. zagrebačkim, splitskim.