Epidemiološka situacija

Nogomet bi se u BiH mogao vratiti prije 1. srpnja

Foto: Stojan Lasić
Zrinjski
Foto: Stojan Lasić
Zrinjski
Foto: Stojan Lasić
Zrinjski
Foto: Stojan Lasić
Zrinjski
Foto: Stojan Lasić
Zrinjski
20.05.2020.
u 07:52
Konačna odluka o nastavku prvenstava  bit će i na samim sportskim savezima koji će procijeniti hoće li se natjecanje nastaviti i  pod kojim uvjetima, kazala je  ministrica  Davidović
Pogledaj originalni članak

Ministrica obitelji, mladeži i sporta  Republike  Srpske (RS) Sonja Davidović  izjavila je u utorak kako je moguće, ako epidemiološka situacija bude povoljna, donijeti odluku da se  nogometna Premijer liga  BiH ipak nastavi prije 1.srpnja. 

To je ohrabrujuća poruka  za  profesionalne  nogometaše i  najbolje klubove u BiH jer  su  preporuke Kriznoga  stožera  u manjem bh.entitetu uglavnom bile na tragu odluke o nastavku  prvenstva najranije početkom srpnja, a mnogi su čak strahovali da  nogometaši   više uopće neće  igrati utakmice u  tekućoj  sezoni. .

"Kao što znate, sve smo odluke donosili u skladu s epidemiološkom situacijom i naravno da ih je moguće i korigirati  ako nam to okolnosti dopuste . Kada struka bude smatrala da je moguće početi s profesionalnim natjecanjima, javnost će o tome biti blagovremeno informirana. Konačna odluka o nastavku prvenstava  bit će i na samim sportskim savezima koji će procijeniti hoće li se natjecanje nastaviti i  pod kojim uvjetima“ , kazala je  ministrica  Davidović za Novu TV.

Njena izjava daje kakvu-takvu nadu da bi se Premijer liga BiH ipak mogla nastaviti, što je  važno  za  Nogometni  savez  BIH  koji  mora  donijeti  konačnu odluku o  sudbini prekinutoga  nogometnoga  prvenstva i o tome  do  25.svibnja  izvijestiti  Uefu.

 I Šef Kriznoga  stožera  i  ministar zdravstva Republike Srpske  Alen Šeranić je  potvrdio u utorak  kako  je na vlastima oba entiteta  da odluče  o  eventualnom  nastavku  Premijer  lige  BiH,  ali da i dalje ostaje kod epidemiološko-zdravstvenih  preporuka za  profesionalno  bavljenje  sportom  u susjednoj zemlji nakon  ublažavanja mjera, a u  kojima  zagovara da  se  tijekom treninga  profesionalnih  sportaša prati njihovo  zdravstveno  stanje i da   tek nakon toga  nadležne  institucije donesu odluku u  nastavku  prvenstava  u  nogometu   i rukometu. 

Bez odobrenja  vlasti u RS  nema  nastavka prekinutih  natjecanja jer  takvu  odluku  ne može donijeti  neka institucija na razini države,  ali niti  Federacija zasebno.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.