Te-kvon-do

Veliki uspjeh u Sofiji: Melani Adamić Golić prvakinja Europe

Melani Adami Golić
Melani Adami Golić
10.04.2017.
u 07:34
Prvo zlato na velikim natjecanjima u svojoj karijeri, Melani je izborila na Prvenstvu Starog kontinenta održanom u Bugarskoj.
Pogledaj originalni članak

Mlada Zaprešićanka Melani Adamić Golić (19) nova je europska prvakinja u te-kvon-dou do 21 godine u kategoriji preko 73 kilograma. Prvo zlato na velikim natjecanjima u svojoj karijeri, Melani je izborila na Prvenstvu Starog kontinenta održanom u Bugarskoj odnosno u Sofiji.

Nakon uvjerljivih pobjeda u osmini finala (Ruskinja Muzička 7:3) i četvrtfinalu (Bugarska Popova 12:0), Melani je u polufinalu nadmudrila Njemicu Brandl pobijedivši ju na zlatni bod (1:0) odnosno u produžetku borbe. U tako važnom trenutku, Melani je tako uzvratila Njemici za poraz u osmini finala posljednjeg seniroskog Prvenstva Europe.

U finalu, mlada Hrvatica opet je dominirala pobijedivši Ruskinju Marinu Klimko sa 7:1.

Za Adamić-Golić ovo je druga medalja s velikih natjecanja u mlađim uzrastima jer je kao kadetkinja bila druga u Europi, dok je na Svjetskom juniorskom prvenstvu podijelila 5.-8. mjesta.

- Emocije su mi ogromne, presretna sam i ne skidam osmjeh s lica. Jako sam zadovoljna načinom na koji sam vodila svoje borbe i provodila taktiku. Ostvario mi se jedan od snova da slušam himnu s najvišeg postolja i to je bio najbolji osjećaj na svijetu. Želim zahvaliti treneru Vidoviću koji me vodio kroz sve borbe i kolegama reprezentativcima koji su ostavili grlo bodreći me. Osim toga, veliko hvala i mom matičnom klubu, trenerima te mojim roditeljima za njihovu ogromnu podršku. Baš kao i Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije, na kojem sam na prvoj godini, zbog toga što su mi omogućili da preskočim neka predavanja – poručila nam je Melani tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak dok se u reprezentativnom autobusu vozila za Hrvatsku.

Po riječima njena klupskog trenera Dražena Kasulana, Melani te-kvon-do trenira već desetak godina i uz sve studentske obveze na tako ozbiljnom faksu trudi se ne propustiti niti jedan trening pa tako između predavanja trenira u teretani Te-kvon-do kluba Metalac, a navečer u svom matičnom klubu u Zaprešiću.

Od preostalih osmero hrvatskih sudionika ovog Prvenstva, nitko nije bio bolji od devetog mjesta.

DOLAZE RAFALEI, ALI...

MiG-ovi su trebali biti prizemljeni, ali plan se drastično promijenio: Više je razloga

Plan je bio da preostali MiG-ovi, a sada ih još uvijek leti pet do osam primjeraka, kako kada, završe dijelom u muzejima, naravno prethodno razoružani, a spominjala se tek mogućnost da neki od njih budu i konzervirani, zlu ne trebalo. Računalo se da im ionako ističu zadnji resursi, te nema smisla nastaviti trošiti i na njihovo letenje i održavanje, kad već dolaze noviji, puno mlađi i skuplji Rafalei.

U 73. GODINI

Preminuo je poznati televizijski novinar i urednik Damir Matković

- Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HND-a. Velika hvala za sve što je dao za našu profesiju. U svoje ime i u ime HND-a a upućujem iskrenu sućut obitelji i prijateljima., kazao je u povodu smrti uvaženog kolege Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a, čiji je aktivni član Matković bio od daleke 1985. godine.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.