KONKURENCIJA LIGI PRVAKA

Fifa i Uefa oštro zaprijetile klubovima Superlige: Zabranit ćemo vam nastupanje u svim našim natjecanjima

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Fifa i Uefa oštro zaprijetile klubovima Superlige: Zabranit ćemo vam nastupanje u svim našim natjecanjima
19.04.2021.
u 08:18
"Bilo kojem klubu ili igraču koji su uključeni u takvo natjecanja neće biti omogućeno sudjelovanje u bilo kojem natjecanju koje organizira Fifa ili odgovarajuća konfederacija", poručili su iz Fife
Pogledaj originalni članak

Dvanaest bogatih europskih klubova sinoć je postiglo dogovor o osnivanju Superlige.

Novo natjecanje igrat će Real Madrid Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea, Barcelona, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham te još osam klubova koji zasad nisu poznati (20 ukupno). Utakmice bi se igrale preko tjedna, natjecanje bi bilo konkurencija Ligi prvaka, dok bi se vikendom igrala nacionalna prvenstva.

No, Fifa i Uefa oštro se protive ovom natjecanju. Još su jučer poslali oštra upozorenja.

"Fifa i šest konfederacija (AFC, CAF, Concacaf, Conmebol, OFC i Uefa) još jednom snažno ponavljaju da takvo natjecanje ne bi priznale ni Fifa ni odgovarajuća konfederacija.

Bilo kojem klubu ili igraču koji su uključeni u takvo natjecanja neće biti omogućeno sudjelovanje u bilo kojem natjecanju koje organizira Fifa ili odgovarajuća konfederacija", poručili su iz Fife te dodali da su sadašnja natjecanja jedina priznata klupska natjecanja.

Iz Uefe su jučer upozorili da će igračima uključenima u Superligu biti zabranjeno svako drugo natjecanje na domaćoj, europskoj ili svjetskoj razini, a može im se i onemogućiti da igraju za svoje reprezentacije.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

DU
Deleted user
09:01 19.04.2021.

Ja san govoria prije 20-ak god da je liga prvaka nakaradno natjecanje.Niti je liga prvaka jer nastupaju drugi treći i četvrti,a ponekad (kao 2007 liverpul)i pet klubova,a niti je liga europe jer prvaci cca ćetrdeset zemalja eu ne igraju tu ligu.Otvorili su pandorinu kutiju.Vlasnici klubova su neumoljivi,hebe se njih za tradiciju i tamo nekog starca Fergusona i slične šta govore.Njih interesiraju šoldi i zabava.Biće napeto!!

RO
roland
09:06 19.04.2021.

FIFA će zabraniti da na SP U Qataru igraju igrači Real Madrida, Milana, Arsenala, Atletico Madrida Barcelone, Intere, Juventusa, Liverpoola, Manchester Citya? Onda su šeici u Qataru u ogromnom problemu! Uložili su ogroman novac, a najboljih neće biti.

HR
hrUsrcu
08:29 19.04.2021.

nogometna mafija