DONOSI MAX!

Braća Sharbini vode NK Rječina i žele jednom tamo zaigrati

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Braća Sharbini vode NK Rječina i žele jednom tamo zaigrati
10.12.2014.
u 10:00
- Mogao je brat još malo igrati, nije baš tako star, ima 30 godina. Ali ako je već doma, dobro da se toga prihvatio - kaže Anas.
Pogledaj originalni članak

Max donosi priču o nogometnom klubu Rječina koji djeluje u Dražicama od 1960. godine, kada je skupini lokalnih entuzijasta dodijala dominacija susjednog Grobničana. Osnovali su klub u općini Jelenje, koja se u riječkom zaleđu proteže do podnožja tzv. grobničkih Alpa. Pravi Grobničani klub nisu nazvali prema najvišem vrhu Hahliću, nego po znamenitoj Rječini.

Kek mi je vratio vjeru

U percepciji prosječnih poznavatelja klub je smisao dobio tek kada su braća Sharbini postala zvijezde. Obojica se i danas najbolje osjećaju na igralištu u Dražicama, gdje nikad nisu odigrala ozbiljnu utakmicu. Možda Ahmad (30) i Anas (27) jednom ipak zaigraju zajedno u rodnom mjestu?

– To će se sigurno dogoditi – tvrdi Anas. Uprava kluba vjerojatno ne bi imala ništa protiv. Tri godine stariji Ahmad početkom ove sezone postao je predsjednik Rječine, Anas je član uprave.

– Predsjednik sam osam mjeseci, najvažnije je da imam podršku načelnika Ervina Radetića i svojih prijatelja u upravnom odboru. Idemo dobrim smjerom, sljedeće sezone probat ćemo ući u rang više. Imamo jako puno djece, vole nogomet i svi gledaju u Anasa koji često dolazi na njihove treninge. Gradimo novo igralište s umjetnom travom da im stvorimo još bolje uvjete – kaže predsjednik Ahmad.

– Mogao je brat još malo igrati, nije baš tako star, ima 30 godina. Ali ako je već doma, dobro da se toga prihvatio. Ima podršku načelnika, zašto ne!? Ja dođem kada me zovu na trening s djecom, član sam upravnog odbora pa moram dolaziti na sastanke. Brat kaže da bi sljedeće godine možda zaigrao za Rječinu, trebali bi se priključiti Kristijan Čaval i Siniša Linić, Sandro Klić već igra... S takvim igračima ne bi smjelo biti problem ući u višu ligu. Još kad bi se pridružio i Dražen Pilčić, to je već momčad za drugu ligu – govori Anas.

Braća Sharbini postala su velike zvijezde prijelaznog roka 2009. godine, kada su iz Rijeke otišli u Hajduk za rekordnih 2,5 milijuna eura. Anas je tada bio najbolji igrač HNL-a, Ahmad najbolji strijelac Rijeke. Nakon zajedničke splitske epizode životni su im se putevi razdvojili. Ahmad od tada praktično nije ozbiljno zaigrao, kratko je bio u Istri i bihaćkom Jedinstvu.

Bolje izgledamo od plavih

Sve što se trenutačno u hrvatskom nogometu događa vezano je uz Hajduk, u kojem su braća provela tri sezone:

– Svi griješimo, griješe i ljudi u Hajduku, ali je čudno da pet utakmica igraju bez navijača. I drugi klubovi rade pogreške, pa nitko nije ovako kažnjen – znakovito će Ahmad.

Anasova karijera krenula je uzlaznom putanjom u nikad jačoj Rijeci.

– Posljednjih nekoliko utakmica pokazao je najzreliji nogomet u karijeri, iz razgovora s njim znam da trener od njega traži odgovornu igru, što je danas normalno u modernom nogometu. I Ronaldo se vraća u svoj kazneni prostor. Anas ima mnogo asistencija, igra dobro, sto posto je u nogometu, što je sigurno velika zasluga trenera Matjaža Keka. Znam da je Anas zbog svoga talenta uvijek bio siguran za mjesto u momčadi za koje je igrao. Rijeka danas ima previše kvalitetnih igrača da bi ovisila o Anasu ili nekom drugom igraču. Ili jesi ili nisi! – kaže Ahmad.

Odnos između tvrdog Keka i zaigranog Anasa česta je nogometna tema:

– Vidi se njegova ruka u našoj igri, kod njega nema popusta. Kada netko ne igra na potrebnoj razini, kao što sam ja igrao na početku, ispada iz momčadi – kaže Anas. Diže se Anas u zadnjem razdoblju sezone, diže se i Rijeka kroz europske utakmice. Rijeka evidentno igra najbolji nogomet u Hrvatskoj, ali Dinamo je još uvijek prvi hrvatski klub.

– Najviše me boli poraz od Dinama na Kantridi. Kiksali smo doma protiv Splita, vani protiv Slavena, ali sve je to normalno, to se događa. Od Dinama nismo smjeli izgubiti jer nam je izravni konkurent – tvrdi Anas.

Što kad ode Kramarić?

– Brojke sve govore, svaka mu čast! Na moju sreću, vjerojatno odlazi na zimu pa neće srušiti moj rekord od 72 gola (smijeh) – kaže Ahmad. Cijeli intervju pročitajte u Maxu!

>> Sharbini ostaje u Rijeci: Presudio je razgovor s Miškovićem

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.