VELIKI NAVIJAČ

Borna Gojo: Radije bih da Hajduk bude prvak nego da Hrvatska osvoji Davis Cup

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Borna Gojo: Radije bih da Hajduk bude prvak nego da Hrvatska osvoji Davis Cup
Autori Vecernji.hr, Hina
06.12.2021.
u 16:33
- Tenis igram 11 godina, a cijeli život sanjam da Hajduk osvoji prvenstvo.
Pogledaj originalni članak

Na Trgu bana Josipa Jelačića održan je svečani doček hrvatske teniske reprezentacije koja je u nedjelju u Madridu poražena u finalu Davis Cupa od reprezentacije Rusije s 0:2.

Bilo je to četvrto hrvatsko finale u Davis Cupu. Hrvatski tenisači su slavili 2005. i 2018. godine, dok su osim u Madridu, izgubili i 2016. godine od Argentine u Zagrebu.

Ovogodišnjim ulaskom u finale Hrvatska će iduće godine biti u glavnom turniru te neće morati igrati kvalifikacije čime je već napravila korak prema naprijed jer je ove godine morala prethodno pobijediti Indiju.

Na putu do finala Hrvatska je u skupini pobijedila Australiju, Mađarsku, Italiju i Srbiju, a pobjednički niz prekinula je Rusija koja je treći put u povijesti osvojila Davis Cup, slavili su još 2002. i 2006. godine. Uz te pobjede Rusi imaju još i tri izgubljena finala (1994, 1995, 2007).

Hrvatski tenisači su u ponedjeljak ujutro poletjeti iz Madrida prema Zagrebu, a na središnji zagrebački trg stigli su oko 14.20 sati. Na svečani doček su stigli Borna Gojo, Marin Čilić, Mate Pavić, Nino Serdarušić, izbornik Vedran Martić i stručni stožer, te vodstvo Hrvatskog teniskog saveza. jedini koji je izostao bio je Nikola Mektić.

Mladi Borna Gojo, 278. tenisač svijeta, koji je neočekivanim pobjedama pogurao Hrvatsku do finala Davis Cupa, rječitiji je bio na terenu nego s mikrofonom u rukama.

- Nismo se baš naspavali - kazao je Gojo, koji je potom na pitanja voditelja duhovito odgovarao samo s jednom riječju nasmijavši okupljene.

A prije toga, dok se reprezentacija u autobusu vozila od zračne luke prema Trgu, novinar HTV-a je pitao Goju.

- Ti si veliki navijač Hajduka koji je sinoć svladao Dinamo. Da možeš birati da Hajduk bude prvak ili da osvojiš Davis Cup, što bi odabrao?

- Da Hajduk bude prvak - odgovorio je Gojo pa objasnio:

- Tenis igram 11 godina, a cijeli život sanjam da Hajduk osvoji prvenstvo.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

UV
uvijekžedan
16:45 06.12.2021.

Komentar sve govori . Da ima pameti (a nema) bar bi šutio pa bi ispao pametniji. Idiot.

LO
Loris
18:41 06.12.2021.

Koji IQ sve jasno, nema tu pomoći.

CG
crna.guja10
19:18 06.12.2021.

Niti će Hajduk biti prvak, niti ćeš ti biti tenisač.....