Znanstvenici otkrili

Ova pjesma dokazano smanjuje stres i anksioznost - jeste li je čuli?

Foto: Shutterstock
Ova pjesma dokazano smanjuje stres i anksioznost - jeste li je čuli?
20.07.2020.
u 15:20
Odavno je dokazano da slušanje glazbe, pjevanje i sviranje instrumenata pomaže u borbi protiv stresa, anksioznosti i nesanice.
Pogledaj originalni članak

Britanski bend Marconi Union u suradnji s neuroznanstvenicima napravio je pjesmu koja ljude rješava stresa i anksioznosti. Prije šest godina ukomponirali su klavir, gitaru i elektroničke matrice zvukova iz prirode, te tako dobili pjesmu koja umiruje.

Njihov cilj bio je sniziti krvni tlak, razinu hormona stresa i umiriti jake otkucaje srca, a da su to i postigli potvrdilo je istraživanje Mindlab Internationala - kod čak 65 posto ispitanika smanjila se razina anksioznosti, prenosi Inc.com.

U videu poslušajte pjesmu:

Ipak, pjesma 'Weightless' ima jednu manu. Ispitanicima su dodijeljeni razni zadaci kako bi se vidio utjecaj pjesme u različitim aktivnostima, a nakon rezultata znanstvenici tvrde da toliko umiruje da ju je opasno slušati tijekom vožnje

Na YouTubeu ova pjesma poslušana je više od 55 milijuna puta.

DOLAZE RAFALEI, ALI...

MiG-ovi su trebali biti prizemljeni, ali plan se drastično promijenio: Više je razloga

Plan je bio da preostali MiG-ovi, a sada ih još uvijek leti pet do osam primjeraka, kako kada, završe dijelom u muzejima, naravno prethodno razoružani, a spominjala se tek mogućnost da neki od njih budu i konzervirani, zlu ne trebalo. Računalo se da im ionako ističu zadnji resursi, te nema smisla nastaviti trošiti i na njihovo letenje i održavanje, kad već dolaze noviji, puno mlađi i skuplji Rafalei.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.