Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Atento i Iskon potpisali sporazum o suradnji

30 posto poduzetnika internet smatra nepotrebnim troškom poslovanja

09.12.2008.
u 14:16

U ozračju kada 30 posto tvrtki u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske smatra da im za poslovanje nije potreban internet niti ga vide nužnim pomagalom u poslu, tvrtke Iskon i Atento potpisale su sporazum o suradnji, u sklopu čega je upravo edukacija i pružanje usluga malom i srednjem poduzetništvu.

- Ovaj je sporazum do sada prvi takve vrste na hrvatskim prostorima kojim se stvara suradnja između IT-a i telekomunikacijske tvrtke, a s ciljem zajedničkog nastupa radi pružanja što kvalitetnije usluge korisnicima - ocijenio je Davor Majetić, predsjednik uprave Atenta.

Iskon, čije se usluge oslanjaju na širokopojasni internet i telekomunikacijska rješenja, te Atento, pružatelj IT rješenja, suradnju će snažiti i na zajedničkom pilot-projektu radnog naziva "E-županija" u Međimurskoj županiji. Cilj mu je ponuditi sveobuhvatno rješenje veće konkurentnosti unapređenjem rada uprave s građanima, ali i poslovnog sektora s upravom lokalne vlasti.

Objašnjavajući cijeli niz područja u kojima će se danas sporazumom ustanovljena suradnja ostvariti, Saša Kramar, predsjednik uprave Iskona, naglasio je kako i nadalje mali i srednji poduzetnici u Hrvatskoj smatraju ulaganje u IT tehnologiju troškom u poslovanju, a jedan od zadataka nove poslovne suradnje bit će njihova edukacija i implementacija u tom sektoru novih tehnologija.

Želite prijaviti greške?