Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PHOTO ZAGREB COUNTY

Usmjerite objektiv prema ljepotama Zagrebačke županije, škljocnite fotićem, i osvojite vrijedne nagrade

Zagreb: Predstavljanje nagradnog fotografskog natječaja Turističke zajednice Zagrebačke županije
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/5
15.05.2024.
u 11:44

Ako ste ljubitelj fotografije, profesionalni fotograf ili amater, brzo uzmite fotoaparat ili mobitel u ruke jer od danas, 15. svibnja, možete prijaviti svoje fotografije na fotografski natječaj Turističke zajednice Zagrebačke županije.

"Photo Zagreb County" naziv je fotografskog natječaja koji daje priliku svim kreativcima da kroz svoje objektive zabilježe ljepotu Zagrebačke županije prema zadanim temama. Tako će ovoga puta natjecatelji priložiti fotografije aktivnog boravka u prirodi, manifestacija, kulturno-povijesnih znamenitosti, tradicija destinacije, ruralnih motiva te eno-gastro motiva i doživljaja.

Natjecatelji mogu poslati do pet fotografija na službenu adresu e-pošte Turističke zajednice Zagrebačke županije do 15. lipnja. Važno je da su fotografirane u periodu od 2020. do 2024. godine na prostoru Zagrebačke županije te da uz fotografije navedu lokaciju, odabranu temu, svoje ime i prezime i kontakt.

- Glavni kriterij prema kojemu će se fotografije ocjenjivati je originalnost. Zatim specifikacija određenih emocija, storytelling, tematska usklađenost, ali i kompozicija fotografije. – rekla je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović na konferenciji za medije i istaknula važnost natječaja za promociju turističkih atrakcija i ljepota županije.

 

 

Autori najboljih fotografija bit će nagrađeni vrijednim nagradama u smještajnim i ugostiteljskim objektima u Zagrebačkoj županiji. Tako sretni dobitnici mogu provesti wellness vikend ili romantičan vikend u hotelu, uživati u večeri za dvoje u restoranima Cantilly, Mon Ami ili Samoborskoj kleti, ručku u restoranima Potkova i Europa te degustirati vina i pjenušce u vinariji Korak u Jastrebarskom, Voštinić Klasnić u Ivanić gradu ili u Vinogradarskoj kući Braje u Jastrebarskom.

Važno je napomenuti da postoje dvije kategorije ocjenjivanja unutar natječaja. Turistička zajednica imenovat će višečlano interdisciplinarno povjerenstvo koje će fotografije ocijeniti prema zadanim kriterijima, a druga kategorija jest ocjenjivanje na društvenim mrežama. 

- Tri fotografije ocijenit će naše povjerenstvo, a druge dvije pratitelji na našim društvenim mrežama. Nagrade nastojimo kompilirati s našim krajem. Želja u ovom natječaju bila nam je spojiti vrijednosti koje imamo u našem kraju, a posebno istaknuti one djelatnike u turizmu koji su ključni razlog zašto smo mi jedna od najboljih kontinentalnih destinacija u ovom dijelu Hrvatske. – istaknula je Alilović.

Ivana Alilović osvrnula se na prošlogodišnji velik odaziv pri čemu je na natječaj prijavljeno čak 330 fotografija pa zadatak ocjenjivačkog povjerenstva nije bio lak. Fotografije s prošlogodišnjeg natječaja možete pogledati ovdje.

Za one čije fotografije nisu odabrane, kao utješna nagrada, tu je izložba svih fotografija s natječaja u galeriji "Trumbetaš" koja će se održati u rujnu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije