Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVETI DUH

Iznenada pozlilo ljudima u zagrebačkoj bolnici, pokrenuta istraga

Zagreb: Klinička bolnica Sveti Duh
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/2
26.03.2024.
u 22:34

Ravnatelj bolnice nije htio špekulirati o uzroku. "Uvijek je problem kad se uzrok ne nađe zbog toga što nas to plaši da bi se takav događaj mogao ponoviti" istaknuo je

Dvije medicinske sestre Kliničke bolnice Sveti Duh u utorak ujutro odjednom su počele kašljati, peklo ih je grlo i područje oko očiju i nosa, a ubrzo nakon pojave simptoma, iste je prijavila i jedna osoba koja je u hitni prijem došla u pratnji pacijentice. Liječnik je pregledom potvrdio iritaciju, ali uzrok nikome nije jasan. Pacijenti koji su se našli u istoj prostoriji odmah su razmješteni, a hitni prijem zatvoren je na pet sati.

Incident je prijavljen policiji, doznaje Dnevnik Nove TV, čiji je reporter razgovarao s glavnom medicinskom sestrom i ravnateljem bolnice. "Mi smo sa strane bolnice učinili provjetravanje i čišćenje prostora, pregledali sve instalacije – od anestetika do klima uređaja, provjerili medicinske plinove i gradski plin. Ne možemo sada točno znati koji je bio uzrok" kazao je ravnatelj Igor Alfirević.

Glavna medicinska sestra Dubravka Ivanić na posao je došla oko pola 7, nakon pojave simptoma kod medicinskih sestara. "Nisu ništa konkretno vidjele, samo su osjetile. Nije bilo dima ni nekog mirisa ništa, samo su odjednom počele kašljati i oči su im počele suziti" ispričala je.

POVEZANI ČLANCI:

Vatrogasci su izašli na teren kako bi očitali koncentracije štetnih plinova, no testovi su bili negativni. Radnici plinare pak nisu utvrdili curenje plina, a iz policije su rekli kako još istražuju. Hitni prijem ponovno je otvoren u 14 sati, te više nitko nije prijavljivao simptome, no dvije medicinske sestre koje su puštene kući još se osjećaju loše.

Ravnatelj bolnice nije htio špekulirati o uzroku. "Uvijek je problem kad se uzrok ne nađe zbog toga što nas to plaši da bi se takav događaj mogao ponoviti" istaknuo je Alfirević.

VIDEO Stotine mještana stigle na sprovod: Održan sprovod majke (32) koja je poginula u Kaštelima

Komentara 7

IV
Ico_voljevica
05:43 27.03.2024.

Ma nemoguće da se tak neke desilo na Sv.duhu.ja prvo pomislil rebro,nova bolnica al Sv.duh nikak

TM
trade_mark
09:00 27.03.2024.

ček, ček... pa ona "tomaševićeva" ravnateljica šimundić je dala ostavku i sad bi u sv. duhu sve trebalo savršeno funkcionirati, kao u svemirskom brodu. kako sad ovo? kako? zašto? tko je kriv? tko baca klipove?

Avatar HR-Nevini-Vitez
HR-Nevini-Vitez
08:41 27.03.2024.

Iznenada uz saznanje da imaju Hrvatsku pozlilo pravim hrvatskim ljudima u zagrebačkoj bolnici, pokrenuta istraga može li njima pomoći domoljubna pjesma Marka Perkovića Thompsona ili neka bombastična najava hrvatskog predsjednika i budučeh hrvatskog premijera Zorana Milanovića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije