Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Energetska učinkovitost

Zmajlović: Postojat će popis bijele tehnike na koju se može ostvariti popust

Mihael Zmajlović
Foto: Robert Anić/PIXSELL
20.05.2015.
u 10:13

U vezi s projektima energetske učinkovitosti i sufinanciranjem Ministarstva za kupnju energetski učinkovite bijele tehnike, ministar je izjavio da su to programi energetske učinkovitosti

U emisiji Hrvatskog radija "A sada Vlada" gostovao je ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović

U vezi s projektima energetske učinkovitosti i sufinanciranjem Ministarstva za kupnju energetski učinkovite bijele tehnike, ministar je izjavio da su to programi energetske učinkovitosti, programi Vlade od kojih građani mogu imati izravne koristi. 

- To radimo radi smanjenja pritiska na okoliš. Veliki dio potrošnje električne energije dolazi od tih uređaja i želimo da oni budu visokoenergetski. Želimo skrenuti pozornost kupcima da treba voditi računa o energetskom razredu pri kupnji električnih uređaja. Ta investicija, koja se u početku čini nešto višom, poslije se isplati - rekao je. Poticaji će se moći ostvariti kod trgovaca, a akcija počinje u prvom tjednu lipnja. Postojat će popis uređaja na koje se može ostvariti popust. Trgovac će kupcima dati sve obrasce koje mora ispuniti, a ako je sve u redu, subvencija će doći u roku od 15 dana. Riječ je o subvenciji od oko 800 kuna po uređaju. Odaziv je dobar, zanimanje građana veliko, dodaje Zmajlović.

>> Ministarstvo će sufinancirati kupnju energetskih učinkovitih perilica, sušilica, hladnjaka...

Komentara 6

Avatar mirica19
mirica19
11:16 20.05.2015.

Ma popis će se sastojati od nabrijanih uređaja koji će se na brzinu pokvariti, tako je da je to uzalud uložen novac. Koliko ja znam, trebalo je kupit uređaj koji ima oznaku A+++ i onda tražiti povrat od tih 800 kn. Ali očito su ovi shvatili da će građani od toga imati i koristi, pa ponovno izmišljaju gluposti.

Avatar CorleoneMichael
CorleoneMichael
12:57 20.05.2015.

Daj nas ostavi već jednom na miru... Od svih tvojih afera nas već glava boli..

DU
Deleted user
10:23 20.05.2015.

Da li će na popisu biti i hybridni Lexus 450 h bijele boje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije