Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON OBJAVE U MEDIJIMA

Ukrajinka iznenada prodala tri hotela u Splitu, kupio ih bivši suprug Ane Gruice

Petar Glebov/Pixsell
12.01.2024.
u 12:20

Cijela priča o Glynianima i njezinom poslovanju u Hrvatskoj potekla je iz ukrajinskih medija koji su najprije objavili kako je ona kupila četiri hotela u Splitu, bio je na popisu i Posh, a da se radi o novcu zarađenom od ugovora o nabavi namirnica za ukrajinsku vojsku

Prema unosima u sudski registar, ukrajinska poduzetnica Tetiana Glyniana za koju smo pisali da je kupila tri splitska hotela, Mirari, Luxe i Ora, odnosno tvrtke u čijem su te nekretnine u vlasništvu te njima upravljaju, prodala je splitskom poduzetniku Dijanu Jahjefendiću koji je javnosti inače poznat kao prvi suprug nekadašnje manekenke Ane Gruice.

Prema ovome je Jahjefendić sada u statusu člana društva sve ti tvrtke dok je Glyniana, za sada barem, osoba ovlaštena za zastupanje. Interesantno je kako je upis u sudski registar obavljen jučer, na 11. siječnja, ali još nema i sadržaja dokumenta o toj promjeni.  Inače, Jahjefendić do 11. siječnja bio je vlasnikom tvrtke Dijan Consulting a sada je, dakle, vlasnikom još tri tvrtke, Nazarri, Mimoza, Pigment i Zen Adria kroz koje svoje poslovanje provodi Tetiana Glyniana.

VEZANI ČLANCI: 

Podsjetimo, cijela priča o Glynianima i njezinom poslovanju u Hrvatskoj potekla je iz ukrajinskih medija koji su najprije objavili kako je ona kupila četiri hotela u Splitu, bio je na popisu i Posh, a da se radi o novcu zarađenom od ugovora o nabavi namirnica za ukrajinsku vojsku. No, Jozo Parčina od kojeg je Glyniana kupila hotel Luxe potvrdio je da je hotel Posh i dalje u njegovom vlasništvu, ali Luxe je bila doista kupila ukrajinska poduzetnica. U jednom se domaćem mediju tvrdilo kako su kupljeni tek udjeli ali ne novcem od ugovora koji su predmetom korupcijske istrage u Ukrajini.

Naime, tamo tvrde da se radi o prenapuhanim cijenama namirnica gdje je grupa tvrtki u kojoj navodno Glyniana ima ključan utjecaj ostvarila iznimnu dobit. Priču su prenijeli svi ukrajinski mediji obzirom da je zbog takvog ugovora i drugih kasnijih slučajeva smijenjen i sam Oleksij Reznikov, bivši ukrajinski ministar obrane. U tim se pričama spominju i Glynianim unuk Nazarii Berezjuk preko kojeg se onda Glynianu i povezuje s cijelim slučajem ali i njezin navodni rođak Leonid Glyniani koji, prema ukrajinskim medijima, vrijedi za jednog od najbogatijih članova parlamenta iz Kijeva.

Komentara 11

PO
Poletarac101
13:04 12.01.2024.

Ratni profiteri bi se reklo kod nas...imamo ih kolko hočeš?

OO
Oohootutkalo
15:33 12.01.2024.

Sakriva tragove da se prikrije.Veliki je novac usao u Ukrainu a jos veci izasao iz Ukraine.

V0
Vlaskoulicanec4.0
13:18 12.01.2024.

Protuofenziva... 😂😂😂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije