Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kultura šutnje

U patrijarhatu kriva je – žrtva: Tek 10% optuženih za nasilje osude na bezuvjetne kazne

18.04.2024.
u 16:56

Osim strukturalnog nasilja, iza kojeg stoji moć, imate performativno nasilje, kada se nasilje snima, a svrha je da se ta snimka objavi. To su vam svi oni primjeri o kojima svjedočimo u zadnje vrijeme, a u kojem su akteri uglavnom mladi, koji te snimke, oni ili netko drugi, zatim objave javno, uglavnom na internetu

Komentara 1

V0
Vlaskoulicanec4.0
07:42 19.04.2024.

Da se razumijemo: ja sam protiv svakog, ali baš svakog nasilja. Ali ovdje se mjeri dvostrukim mjerilima: kada muž premlatio ženu, onda je to katastrofa epskih razmjera i tipično muško ponašanje, ali kada baba premlati muža, onda je to OK jer on nije ništa drugo ni zaslužio. A vjerujte mi: nasilje žena prema muškarcima je daleko rasprostranjenije no što se želi priznati ili o tome pisati. Jer ne spada u trenutno vladajuću sliku svijeta. Kao i kod rasnih pitanja: svi bijelci su po definiciji rasisti dok su crnci po definiciji uvijek žrtve.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije