Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ IZ SAD-A

Stanodavac u neobičnoj situaciji zbog podstanara: 'Ne samo da mi ne plaća, nego ostvaruje prihod'

Pixabay/Ilustracija
13.11.2023.
u 08:14

Podstanar se uselio se u ožujku ove godine, a dogovorili su se oko 4300 dolara mjesečne najamnine. Nakon što je platio samo dio mjesečne stanarine, stanodavac kaže da je podstanar prestao plaćati

Stanodavac iz Washingtona iznajmio je svoj dom kako bi platio pilotsku školu, no on sada živi u kombiju. Naime, navodi ne može izbaciti podstanara za kojeg tvrdi da duguje gotovo 50.000 dolara neplaćene najamnine i da njegovu kuću nezakonito iznajmljuje na Airbnbu.

"Moram nastaviti sa svojim životom. Moram prestati živjeti u svom kombiju", kazao je Jason Roth koji je kuću kupio 2016. godine. Prethodno je iznajmljivao sobe, no potom je iznajmio cijelu kuću kako bi dodatno zaradio, piše Insider.

Podstanar Kareem Hunter uselio se u ožujku ove godine, a dogovorili su se oko 4300 dolara mjesečne najamnine. Nakon što je platio samo dio mjesečne stanarine, Roth kaže da je Hunter prestao plaćati. Kaže i kako je nekoliko puta pokušao dogovoriti plan plaćanja, no da je Hunter, umjesto plaćanja, počeo oglašavati sobe za iznajmljivanje. 

VEZANI ČLANCI:

"Dakle, ne samo da mi ne plaća, nego ostvaruje prihod, a u međuvremenu ja moram plaćati režije za tu jedinicu", rekao je Roth. Navodi da mu Hunter duguje 47.248 dolara. Zbog gomilanja računa, Roth si više nije mogao priuštiti živjeti u stanu pa se preselio u svoj kombi. 

S druge strane, Hunter tvrdi da je Roth odbio prihvatiti plaćanje zaostale najamnine, rekavši da ga je Roth uvijek namjeravao odvesti na sud zbog naplate osiguranja. Prema sudskim dokumentima u koje je Insider imao uvid, Hunter je Rothu u e-mailu u srpnju rekao da želi platiti nepodmirenu stanarinu. Hunter je tada rekao i da ne želi ići na sud, kako bi izbjegao deložaciju u svom dosjeu. Prema prepisci između njih dvoje uključenoj u sudski podnesak, Rothov odvjetnik i Hunter pokušali su pregovarati o planu isplate, no nisu uspjeli postići dogovor. 

Hunter je, također, naveo kako je Roth znao da će iznajmiti sobe. Kopija ugovora o najmu, uključena u sudski podnesak, pokazuje da je podnajam nekretnine putem Airbnba ili drugih stranica za kratkoročni najam dopušten sve dok stanar ne tvrdi da je predstavnik ili zaposlenik vlasnika nekretnine.

Roth je rekao da njegovi prijatelji trenutno prikupljaju novac za njegove pravne troškove na platformi GoFundMe. Naime, on kaže kako mjesecima neće moći živjeti u svojoj kući, s obzirom na to da je sudac odredio datum ročišta za ožujak sljedeće godine.

VIDEO Tri godine nakon potresa u Zagrebu i dalje žive u hostelu Arena jer im domovi nisu obnovljeni

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije