Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povratak iz haaga

Šljivančanin: Na odlasku iz Haaga izljubio sam se s Gotovinom

šljivančanin (1)
AFP/Pixsell
09.07.2011.
u 23:39

Ja ne izražavam kajanje za zločine za koje se optužujem jer znam da nisam počinio te zločine, rekao je Šljivančanin.

Žao mi je svih žrtava sukoba, ali nisam kriv za Ovčaru, rekao je za televiziju B92 bivši oficir JNA Veselin Šljivančanin u svom prvom intervjuu po povratku iz Haaga. 
- Ja ne izražavam kajanje za zločine za koje se optužujem jer znam da nisam počinio te zločine, rekao je, dodavši kako nikada niti on, niti pripadnici njegove postrojbe, nisu vjerovali da će sve ono što se tamo događalo završiti ubojstvom zarobljenika.

- Nažalost, u tom nesretnom ratu, takvom kakav je bio, građanskom, svašta se događa i ja mislim da je to pouka za sve, rekao je.

Upitan je li točno da se na odlasku iz Haaga pozdravio i s hrvatskim generalom Antom Gotovinom, Šljivančanin je odgovorio kako se pozdravio sa svim ljudima, osim s dvojicom koje nije želio imenovati.

- S Antom Gotovinom ne samo da sam se pozdravio, nego smo se i izljubili, zagrlio me i zaželio mi sretan put, i ja sam njemu rekao da želim i da vjerujem da će i on dočekati slobodu i, što se mene tiče, Ante Gotovina je bio vrlo korektan u našim odnosima i ponašanju u Haagu, dodao je Šljivančanin koji je, podsjetimo, osuđen pred Haaškim sudom na 10 godina zatvora za zločin na Ovčari, pušten u četvrtak na slobodu iz haaškoga pritvora nakon izdržane dvije trećine kazne.

Komentara 994

TY
tyrlitava
04:29 10.07.2011.

ok razumijem te

OB
-obrisani-
07:23 10.07.2011.

Kamočedo Pravoslavni Mehmede

H0
Hajduk_058
11:04 10.07.2011.

i tuđman je ljubio slobinu g..u

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije