Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOGUĆ I OLUJNI VJETAR

Red sunca, red pljuskova i snijega: Nastavlja se nestabilno vrijeme, Vakula otkrio što nas očekuje za vikend

Zagreb: Kiša zamijenila snijeg
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
18.04.2024.
u 19:06

Promjenjivo i svježe vrijeme imat ćemo i sljedećih barem tjedan dana, uz češće povremene oborine na kopnu, a na Jadranu i uz gdjekad jaku i olujnu buru.

I u petak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti svježe, ali uz ipak malo višu dnevnu temperaturu zraka nego u četvrtak jer će prevladavati suho, pa i sunčano, poslijepodne uz povremeno umjerenu naoblaku. I u središnjoj Hrvatskoj oblačnije poslijepodne od prijepodneva, uz mogućnost za ponegdje malo kiše, pa i u obliku kratkotrajnog pljuska, uglavnom u gorju. Najniža temperatura zraka od 0 do 4, a najviša 13, 14 °C.

Blagi porast temperature zraka i u gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu, premda će osjećaj svježine biti pojačan zbog bure - umjerene i jake, lokalno na udare i olujne, koju će poslijepodne zamijeniti tramontana, ponegdje i jugozapadni i južni vjetar. Nakon većinom sunčanog prijepodneva slijedi porast naoblake i povećanje vjerojatnosti za mjestimične pljuskove, osobito u gorju, prognozira za HRT Zoran Vakula.

FOTO Zamračilo se nebo iznad Zagreba: U dijelu grada padala tuča

Zagreb: Kiša zamijenila snijeg
1/7

Ni u Dalmaciji se ne može jamčiti sasvim suho, posebice ne ujutro na otocima, pa poslijepodne u unutrašnjosti. No, uz ipak dosta sunčanih sati te najprije umjerenu i jaku buru, zatim tramontanu, temperatura zraka bit će oko prosječne za sredinu travnja - jutarnja uglavnom od 6 do 11 °C, poslijepodnevna između 16 i 19 °C.

Podjednake vrijednosti i na jugu Hrvatske, gdje će još ujutro biti bure, ali i podosta oblaka, ponegdje i malo kiše, zatim sunčanije, uz sjeverozapadni vjetar, uz obalu prolazno i jugozapadni. More malo do umjereno valovito, prema otvorenome i valovito.

VEZANI ČLANCI:

Sljedećih dana još svježije i oblačnije, na kopnu uz povremenu kišu, uglavnom u gorju i snijeg, te osobito u nedjelju uz umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na istoku i sjeverozapadni. Na Jadranu još vjetrovitije, uz prevladavajuću buru, većinom najjaču u nedjelju, tijekom koje je i najveća vjerojatnost povremene mjestimične kiše, pa i u obliku pljuskova.

FOTO Grbin je rezultate dočekao u zagrljaju svoje supruge: Ona je medicinska sestra, a imala je problem oko diplome

Zagreb: Kiša zamijenila snijeg
1/21

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije