Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stiglo najviše Nijemaca

Ponovno prvi u Hrvatskoj: Istarski grad ostvario milijunto noćenje i ranije nego lani

Reportaža iz Rovinja
Foto: sasa miljevic
1/3
16.06.2023.
u 18:19

"Trenutno u našoj destinaciji boravi više od 22.000 gostiju, najviše gostiju iz Njemačke (42 posto), Austrije (20 posto), Italije (5 posto)", navodi Turistička zajednica grada Rovinja-Rovigno

Prvi u Hrvatskoj, Rovinj je jučer, 15. lipnja, ostvario milijunto noćenje. Turistička zajednica grada navodi kako je to postignuto dva dana ranije u odnosu na prošlu godinu. Naime, od početka godine do jučer ostvareno je 1.001.525 noćenja. U odnosu na 2022. godinu, to je 7 posto više noćenja za isti period. Noćenja su ostvarena sa ukupno 231.664 dolazaka, što je, također, 7 posto više u odnosu na lani.

Najveći broj noćenja u tom periodu, prema podacima Turističke zajednice, ostvarili su Nijemci (35 posto), Austrijanci (18  posto), domaći gosti (11 posto), Slovenci (8 posto) i Talijani (4 posto). Najviše noćenja ostvareno je u kampovima (36 posto), zatim u hotelima (31 posto), u privatnom smještaju (18 posto) i u turističkim naseljima (9 posto).

VEZANI ČLANCI: 

"Trenutno u našoj destinaciji boravi više od 22.000 gostiju, najviše gostiju iz Njemačke (42 posto), Austrije (20 posto), Italije (5 posto)", navodi Turistička zajednica grada Rovinja-Rovigno.

Prošle godine, Rovinj je ostvario milijunto noćenje 17. lipnja. Tada je, kao i ove godine, u tome bio prvi u Hrvatskoj, a to je postigao pet dana ranije u odnosu na 2019. godinu. 

Što se tiče prošlogodišnjih podataka, od početka 2022. godine do 17. lipnja ostvareno je 16 posto više noćenja u odnosu na 2019. godinu, odnosno 125 posto više u odnosu na 2021. godinu. Nijemci su i tada ostvarili najveći broj noćenja, točnije njih 34 posto. Uslijedili su potom Austrijanci (18 posto), domaći gosti (13 posto), Slovenci (9 posto) te Talijani (5 posto). 

VIDEO Koju bi hrvatsku hranu preporučili turistima? "Hvarska gragada, koštradina, štrukli..."

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije