Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uvrijedila Muhameda

Pakistanski predsjednik još uvijek neće pomilovati kršćanku Bibi

Majka pakistanske kršćanke Asie Bibi
REUTERS/PIXSELL
25.11.2010.
u 17:38

Zardari je odbio odmah pomilovati Bibi, ali je rekao da će to učiniti ako sud bude predugo odlučivao o njezinoj žalbi

Predsjednik Pakistana Asif Ali Zardari zasad neće pomilovati kršćanku koja je osuđena na smrt zbog toga što je navodno uvrijedila proroka Muhameda, izjavili su  pakistanski dužnosnici, a prenosi AP.

Zardari ne namjerava odmah pomilovati Asiju Bibi zato što hoće sudovima pružiti šansu da donesu odluku o žalbi koju je uložio njezin branitelj.

Ministar za manjinska pitanja Šabaz Bati razgovarao je danas sa Zardarijem i preporučio da Asia Bibi bude što prije oslobođena.

On je kazao da je Zardari odbio odmah pomilovati Bibi, ali je rekao da će to učiniti ako sud bude predugo odlučivao o njezinoj žalbi. Bibi je osuđena na smrt početkom mjeseca zbog toga što je, navodno, uvrijedila proroka Muhameda, ali njezina obitelj tvrdi da ona nije kriva i da je nepravedno optužena.

Naime, prema najvjerodostojnijem izvješću koje je na raspolaganju (internetski portal Persecution), Bibi su njezine susjede muslimanke stalno maltretirale dok je radila s njima u polju. Nisu čak htjele ni piti vodu koju je ona donosila jer je "nečista" i više puta su na nju vršile pritisak da se odrekne svje kršćanske vjere. U jednom je trenutku ona navodno uzvratila i rekla im: "Isus je umro za grijehe svih ljudi i ima život vječni, a Muhamed je mrtav".

Kad bi je usmrtili, bilo bi to prvi put u povijesti Pakistana da se netko kazni najstrožom kaznom zbog bogohuljenja. Njezino je pomilovanje tražio i papa Benedikt XVI.

Asia Bibi majka je petero djece.

Ključne riječi

Komentara 17

OB
-obrisani-
17:54 25.11.2010.

jupiiiii Tu će večeras biti Armagedon, onako kao u narodnoj pjesmi Udari junak na junaka ter se nose dva mjeseca dana uz kavicu i čokoladice cjelovečernja zabava je garantirana.

OB
-obrisani-
18:26 25.11.2010.

Musliman, zar nemaš neki pametniji komentar na ovo. Zamisli da je to tvoja mama koja je nešto ružno rekla o Isusu. Pa je sad trebaju kamenovati ili objesiti.

OB
-obrisani-
18:28 25.11.2010.

tak mi i treba, ja se veselim ekumenizmu, međuvjerkom dijalogu onaku u tolerantnom duhu i prepunom razumjevanja (kao i uvijek na ovome forumu) i zljepili mi minus za to

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije