Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTO ĆE SAD?

Ovo je najveći gubitnik izbora. Do jučer su imali 18 mandata, sad su pred krahom

Zagreb: Konferencija za medije Socijaldemokrata Grada Zagreba
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/3
17.04.2024.
u 20:28

Stranka u kojoj se, među ostalima, nalaze Davor Bernardić, Davorko Vidović, Vlado Šola, Domagoj Hajduković i Vilim Ribić neće prijeći potrebnih pet posto kako bi ušla u Sabor.

Ako je vjerovati rezultatima izlaznih anketa koji su objavljivani u 19 i u 20 sati, jedna stranka za koju se pretpostavljalo da bi mogla ući u novi saziv Hrvatskog sabora, to neće uspjeti. Naime, Socijaldemokrati, stranka koja je nastala odvajanjem nekoć ključnih ljudi u SDP-u, neće prijeći izborni prag.

Stranka u kojoj se, među ostalima, nalaze Davor Bernardić, Davorko Vidović, Vlado Šola, Domagoj Hajduković i Vilim Ribić neće prijeći potrebnih pet posto kako bi ušla u Sabor. U prošlom sazivu imali su najveći klub zastupnika. Osnovan je u jesen 2021. godine, a brojio je 18 mandata. Sad im prijeti izborni krah.

Prema najnovijim podacima najviše glasova osvojio je HDZ, koji ima 59 mandata, a koalicija Rijeke pravde predvođena SDP-om dobiva 43 mandata, pokazuje druga izlazna anketa po zatvaranju birališta. Treći je Domovinski pokret s 13 mandata, a četvrto mjesto s 11 osvojenih mandata zauzima Most, dok je Možemo peti s 10 mandata. Prema anketi, u 11. saziv Hrvatskoga sabora ulaze još IDS s dva mandata, Nezavisna platforma Sjever na čelu s međimurskim županom Matijom Posavcem s jednim mandatom te koalicija Fokus-Republika s jednim mandatom.

Zagreb: Konferencija za medije Socijaldemokrata Grada Zagreba
1/38

Prva izborna anketa, objavljena u 19 sati, HDZ-u  je davala 58 mandata, a koaliciji Rijeke pravde predvođenoj SDP-om 44 mandata. Domovinski pokret dobio je 13 mandata, koliko i u novoj anketi. Možemo je s 11 pao na deset, dok je Most porastao s devet na 11. IDS je ostao na istom s dva mandata, a Nezavisna platforma Sjever na čelu s međimurskim županom Matijom Posavcem pala s dva na jedan mandat. Koalicija Fokus-Republika ostao je na jednom mandatu.

Komentara 7

KI
kingtom
02:14 18.04.2024.

Treba znat delat nije dosta sjediti u saboru. Sve te figure uopce ne delaju po terenu.

IZ
Ivo_Zagreb
22:41 17.04.2024.

SDP je stranka jugoslavena. Ovi koji su se odvojili u Socijaldemokrate su Hrvati, ali nose krimen SDP-a. Jugoslaveni ih preziru, a Hrvati im ne vjeruju.

EJ
ejStef
07:47 18.04.2024.

Teško je bez strukture na terenu, zapravo nemoguće. Morali su se usredotočiti na 1-2 izborne jedinice i odabrati jednu temu... No i oni su stradali radi Milanovića, radi doktrine ili mi ili oni. Imali bi koji mandat da nije bila takva retorika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije