Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRAVOMOĆNO

Na tulumu silovao maloljetnicu, osuđen na djelomičnu uvjetnu kaznu i mora šest mjeseci u zatvor

Silovanje
Davor Puklavec/PIXSELL
16.05.2024.
u 17:00

Prema optužnici, teretio se da je 3. srpnja 2022. tijekom jednog  tuluma silovao tada 17-godišnju djevojku.

Zbog silovanja maloljetnice na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno je osuđen Patrik S. (25). Izrečena mu je djelomična uvjetna kazna od dvije godine zatvora, a od izrečene kazne šest mjeseci će provesti u zatvoru, dok mu se ostatak kazne od 18 mjeseci mijenja uvjetnom kaznom uz rok kušnje od tri godine. Produžene su mu mjere opreza kojima mu je zabranjeno da pristupi ili na bilo koji način kontaktira žrtvu, a ako te mjere opreza prekrši ići će u Remetinec

Prema optužnici, teretio se da je 3. srpnja 2022. tijekom jednog  tuluma silovao tada 17-godišnju djevojku. Ona je bila pod utjecajem alkohola, pa su je prijateljice odvele do kreveta i smjestile je u njega. No dok je ona ležala u krevetu, Patrik S. je iskoristio njezino stanje te ju je silovao.

Inače, postupak je, kao i uvijek u ovakvim situacijama, bio zatvoren za javnost. Javna je bila samo izreka presude, ali ne i obrazloženje, što je također uobičajeno, pa nije poznato što je Patriku S. uzeto kao olakotno, a što kao otegotno. 

VEZANI ČLANCI: 

>>> FOTO Izvanredno stanje zbog nereda na Novoj Kaledoniji, nevjerojatno važnom otoku za Francusku

Silovanje
1/8

 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Purgerdragovoljac
Purgerdragovoljac
11:16 17.05.2024.

Za silovanje maloljetnice samo 6 mjeseci zatvora? Pitam se bi li dotični sudac ili sutkinja tako razmišljao/la da je riječ o njegovoj kćeri. Sramota. Ili je rođak nekog političara, ili netko tko je mogao iskeširati sucu dovoljno love.

Avatar Idler 3
Idler 3
17:17 16.05.2024.

Olakotno more bit sam ak je iz "ugledne familije" ! Ostalo je nejasno - jel uopće počinil silovanje ili ne?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije