Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIKNULA I OGRADA

Na plaži osvanula kućica: 'Od predivne plaže za roditelje s malom djecom ostalo je samo oko 10 metara obale'

Čitatelj Morski.hr
03.05.2024.
u 12:46

'Nema više ni hladovine borove šume jer je iza ograde! Praktično od predivne plaže nije ostalo ništa!', požalio se Lošinjanin

"Na udaljenosti od nekoliko metara od obale ograda je s upozorenjem da je to privatni posjed! Od predivne plaže za roditelje s malom djecom ostalo je samo oko 10 metara obale do mora ili samo oko 400 m2 površine! Nema više ni hladovine borove šume jer je iza ograde! Praktično od predivne plaže nije ostalo ništa!" požalio se Lošinjanin portalu Morski.hr. Portal je objavio sliku kućice na plaži Valdarke u Velom Lošinju. Čitatelj kaže da su na nju s unucima često dolazili jer je bila idealna za malu djecu.

Prema Zakonu o pomorskom dobru i morskim lukama, novčanom kaznom od 6000 do 130.000 eura kaznit će se za pomorski prekršaj pravna osoba koja ograničava i/ili isključuje opću uporabu pomorskog dobra ili zaposjeda pomorsko dobro na bilo koji način za sebe ili drugoga. 

Za isto nedjelo novčanom kaznom u iznosu od 2000 do 6000 eura kaznit će se i odgovorna osoba u pravnoj osobi, od 20.000,00 do 66.360,00 eura kaznit će se obrtnik i osoba koja obavlja drugu samostalnu djelatnost, a fizička osoba kaznit će se novčanom kaznom u iznosu od 1000 do 6000 eura, podsjeća Morski.

FOTOGALERIJA Ovo su najbolje sobne biljke za vas prema vašem horoskopskom znaku

1/13

Komentara 4

CR
crocro
13:08 03.05.2024.

Kada vlasnik uđe u kućicu, onda bi valjalo i njega s kućicom i s ogradom, iskipati u more i očistiti plažu od smeća. Kako je moguće da netko oduzima plažu i uzurpira državno vlasništvo i vlasništvo svih građana. Kako je privatizirao obalu i tko mu je pomogao u privatiziranju obale tj. plaže. Kako je to mogao privatizirati i napisati da je to privatni posjed. Kada bi svi tako po jedan komadić privatizirali obale i plaže, više nitko ne bi smio a niti mogao sići u more, jer bi i ono postalo privatno.

DA
dario5555
13:18 03.05.2024.

molim vas javite ako bude kazna

DE
Dex
15:27 03.05.2024.

Pomorsko dobro je šest metara udaljenosti od visine najvećih valova za vrijeme nevremena. Iz slike se vidi kako je i kućica i ograda na pomorskom dobru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije