Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKO SU BIRALI LIČANI

Milinović u drugi krug, iznenadio nezavisni Tušak

Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/2
17.05.2021.
u 06:50

U skupštini je najveće iznenađenje lista nezavisnog Danijela Tušaka koja je dobila podršku samo deset glasača manje od HDZ-ove liste

Karlu Starčeviću, aktualnom gradonačelniku Gospića iz HSP-a, izmaknula je pobjeda već u prvom krugu izbora kojoj je bio nadomak na početku prebrojavanja glasova, kada je imao 48,82% podrške birača, da bi se na kraju zadržao na oko 45 posto podrške Gospićana. Morat će u drugi krug, i to s Marijem Stilinovićem iz HDZ-a iako je on dobio 22,55%, više nego dvostruko manje glasova od Starčevića.

HSP, HDZ i LiPo imat će i većinu u gradskom vijeću Gospiću. Za mjesto župana vodila se žestoka bitka sve vrijeme prebrojavanja glasova sa svih biračkih mjesta, što je, u odnosu na druge županije u Hrvatskoj, išlo i sporo, s obzirom na to da je oko 23 sati bilo obrađeno manje od 40 posto biračkih mjesta. Po broju osvojenih glasova, izmjenjivali su se aktualni župan Darko Milinović iz stranke LiPO, koji je u anketama proglašavan favoritom, te HDZ-ov Ernest Petry. Često su im glasovi podrške bili i izjednačeni i to na oko 30, pa onda i 33 posto.

Na trećem se mjestu svrstao nezavisni Danijel Tušak koji je prvi put ušao u politiku. Tijesno bi, stoga, moglo biti i u drugom krugu izbora za ličkog župana za koji se Darko Milinović i Ernest Petry moraju pripremati. U skupštini je najveće iznenađenje lista nezavisnog Danijela Tušaka koja je dobila podršku samo deset glasača manje od HDZ-ove liste i osvojila čak 31,75, a pet posto više od liste Darka Milinovića.

>> Pogledajte i ovaj video - Ivana Kekin o izborima u Zagrebu: Građani su pokazali da žele promjenu

Komentara 1

Avatar Dmitrij Ivanovič Mendeljejev
Dmitrij Ivanovič Mendeljejev
07:28 17.05.2021.

Kako su glasali Licani? Pa, kao i ostali Hrvati. Birali su manje zlo od vise zla. Izbor manjeg zla ovisi o svacijoj procjeni i ideoloskim sklonostima svakoga. Samo sto je problem u tome sto procjena cesto zezne, dok mu ideologijaa dodje ko mutna voda u jezeru ili rijeci, a u mutnoj vodi ribe se puno lakse zakvace za udicu ribica/ribolovca nego sto bi u bistroj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije