Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HUMANITARNI TURNIR I AUKCIJA

Obilježena 30. godišnjica Lions Cluba Kaptol: Mijenjamo svijet onih kojima pomažemo

Lions Club Kaptol
21.05.2024.
u 13:08

Sredstva prikupljena ovogodišnjom akcijom dodijeljena su Obiteljskom kampu za edukaciju djece oboljele od dijabetesa u organizaciji Zagrebačkog dijabetičkog društva

‘’Pomažući onima kojima je pomoć potrebna, ne mijenjamo cijeli svijet, ali sigurno je da mijenjamo svijet onih kojima pomažemo pod egidom '' Služimo!''(We serve!). I pri tom uživamo u malim stvarima koje činimo danas, podrazumijevajući pri tom da male stvari koje činimo danas postaju velike sutra,'' čulo se na obilježavanju 30. godišnjice osnivanja Lions Cluba Kaptol u Riverside Golfu Zagreb, pred stotinjak uzvanika, koje su činili golferi i članovi Lionsa iz Hrvatske i susjednih zemalja.

Tom prilikom održan je humanitarni golf turnir i prigodna aukcija vrhunskih maslinovih ulja i vina te fotografija Radiše Mladenovića, poznatog zagrebačkog sportskog fotografa.

Od osnivanja kluba 1994. do danas u radu kluba sudjelovale su istaknute osobe iz hrvatskog društvenog i poslovnog života – od članova tadašnjih vlada, veleposlanika RH, počasnih konzula pojedinih zemalja u Hrvatskoj do istaknutih hrvatskih liječnika, odvjetnika i poslovnih ljudi.

Članovi kluba pomagali su, između ostalog, u osnivanju Zaklade Lions Hrvatska očna banka pod vodstvom prof.dr.sc. Nikice Gabrića, organiziranju prvih izdanja danas već međunarodne Lions regate ''Jedrima protiv droge'' zahvaljujući naporima tadašnjeg guvernera Mirka Barišića, koja je ove godine održana po 25. put te organiziranju brojnih'' Božićnih čajeva'' i humanitarnih Lions natjecanja u skijanju i golfu u namicanju sredstava za poboljšavanje uvjeta stanovanja djece u SOS Dječjem selu Lekenik, omogućavanju edukacije djece oboljele od dijabetesa te ostvarenju programa ''Čigrin let'' TK Čigra, posebno osmišljenom za trening djece s poteškoćama u razvoju.

Zahvaljujući tome potpomognuto je presađivanje rožnice u desetak godina rada Lions očne banke za više od 700 pacijenata, te pružena pružena konkretna pomoć za više 2 tisuće ljudi.

Sredstva prikupljena ovogodišnjom akcijom dodijeljena su Obiteljskom kampu za edukaciju djece oboljele od dijabetesa u organizaciji Zagrebačkog dijabetičkog društva, na čemu se zahvalila dr. Manja Prašek, predsjednica Zagrebačkog dijabetičkog društva, ukazujući na sve veću raširenost dijabetesa među populacijom u mladim uzrastima.

''Služenje do danas, obvezuje nas da nastavimo smjerno služiti i sutra'', izjavio je Mladen Kovaček, predsjednik LC Kaptol.

Naglašavajući da je LC Kaptol jedan od stožernih klubova hrvatskog distrikta (D- 126), Milorad Stanić, guverner distrikta za Lions godinu 2023 / 2024 ukazao je na značaj i ulogu Lions Cluba International kao najveće međunarodne humanitarne organizacije sa 1,4 milijuna članova u više od 47 000 klubova u 210 zemalja i geografskih regija, čiji cilj je pomagati više od 200 milijuna ljudi godišnje.

Stanić je podsjetio na brojne humanitarne aktivnosti provedene u Hrvatskoj u suradnji s LCI-om i njegovom fondacijom LCIF-om te domaćim klubovima, između ostalog i pomoć od ukupno 550 tisuća eura te iz tih sredstava nabavljenih 25 mobilnih kućica za potresom pogođene obitelji na Banovini.

Prvi Lions club u Hrvatskoj osnovan je u Dubrovniku (LC Sveti Vlaho) 1990. godine.

Danas tj. u Lions godini 2023 / 2024 D - 126 broji 57 klubova s 1118 članova.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije