Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reagiranje

"Kulušićev ispad potiče na diskriminaciju homoseksualaca"

\'14.02.2011., Sibenik - Gradski odbor HDZ-a Sibenik odrzao tiskovnu konferenciju o politickom stanju u Kresimirovu gradu.Ante Kulusic Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL\'
Hrvoje Jelavić/Pixsell
29.11.2011.
u 15:30

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova i pučki pravobranitelj reagirali na izjavu HDZ-ova zastupnika

Na izjavu šibenskog HDZ-ovca, saborskog zastupnika i kandidata na izborima Antu Kulušića, koji je na predizbornom skupu HDZ-a u Šibeniku okupljenima poručio: “Ne želimo da nam homoseksualci hodaju po Poljani”, reagirali su pravobraniteljica za ravnopravnost spolova i pučki pravobranitelj.

U zajedničkom priopćenju Kulušićev primitivni ispad ocijenili su neprihvatljivim i diskriminirajućim.

“Takva izjava ne samo da je kršenje temeljnih vrijednosti Izbornog etičkog kodeksa nego je i javno poticanje na diskriminaciju, što je zabranjeno Zakonom o suzbijanju diskriminacije i Zakonom o ravnopravnosti spolova. Stoga posebno zabrinjava činjenica da ispad netrpeljivosti i poticanja na neravnopravnost nije ni ovog puta naišao na trenutačnu osudu i ograđivanje sudionika ovog stranačkog skupa niti je takva osuda uslijedila naknadno”, piše u priopćenju.

Dodajmo da se, kako prenosi Slobodna Dalmacija, Ante Kulušić ispričao zbog svoje izjave:

– Ispričavam se svima koji su možda moju, priznajem, nespretnu izjavu doživjeli kao uvredu – poručio je u pisanoj javnoj isprici Kulušić, šef HDZ-a Šibensko-kninske županije i dosadašnji saborski zastupnik.

 

Komentara 13

OB
-obrisani-
16:36 29.11.2011.

a diskriminacija nas ostalih naspram homoseksualaca, koji nas svakodnevno maltretiraju svojim pravima?

OB
-obrisani-
16:48 29.11.2011.

Kakva stranka,takvi i zastupnici.

UT
utatica
17:32 29.11.2011.

29.11.2011. u 16:48h zlatarx je napisao/la: ___________________________________________________ Hvala Bogu, i zdravo članstvo! Dobio si plus!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije