Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMENTAR IZBORNIH REZULTATA

Jelušić (SDP): Sami smo si krivi. Postalo je opterećenje što Milanović nije htio dati ostavku

Foto: Večernji list
1/4
17.04.2024.
u 22:41

Ako želimo napredak RH, proeuropsku Hrvatsku, to se može ostvariti pod vodstvom HDZ-a. Svi koji se mogu oko toga okupiti, dobro su došli, kaže Sunčana Glavak

U emisiji Večernjeg lista gostovali su Sunčana Glavak (HDZ), Ivo Jelušić (SDP) i Josip Jurčević (Domovinski pokret). Komentirali su prve rezultate Državnog izbornog povjerenstva, prema kojima HDZ ima veliku prednost ispred SDP-a. 

– Velika izlaznost birača dat će veliki legitimitet. Prema do sada obrađenim podacima, taj ogroman legitimitet u korist je HDZ-a. Želim zahvaliti biračima jer ovo će biti treći mandat premijera Andreja Plenkovića – kazala je Sunčana Glavak. 

 

– Ima graničnih mandata, uvjerena sam da će HDZ imati najveći broj mandata. Ako želimo napredak RH, proeuropsku Hrvatsku, to  se može ostvariti pod vodstvom HDZ-a. Svi koji se mogu oko toga okupiti, dobro su došli – naglasila je. 

VEZANI ČLANCI: 

Jelušić očekuje da će SDP dobiti koji mandat više nego što su pokazali prvi rezultati DIP-a. 

– Još nisu obrađena velika biračka mjesta. SDP je nešto bolji nego što je bio na prethodnim izborima, HDZ je nešto lošiji nego što je bio, nemaju većinu u Saboru. Birači su HDZ malo kaznili. SDP su malo nagradili, sami smo si krivi, imali smo bolju poziciju. S kandidaturom Zorana Milanovića balon je jako dignut gore, tada je rejting jako porastao. Nažalost, to se počelo topiti iz dva razloga, u određenoj fazi postalo je opterećenje što Zoran Milanović nije htio dati ostavku i drugi što je ušao u nepotrebnu polemiku s nekim ministrima iz HDZ-a – kazao je Jelušić. 

– Domovinski pokret prije četiri godine nije postojao na parlamentarnim izborima, ovi rezultati pokazuju da je Domovinski pokret uvjerljivo najviše rastao – kaže pak Josip Jurčević. 

– Budućnost Hrvatske sigurno je Domovinski pokret. Nisu nas uspjeli razoriti – kazao je i dodao kako ne vidi razlog za raslojavanje Domovinskog pokreta. 

 

– Razgovarat ćemo sa svima onima koji jesu na programskim osnovama kao što je naš program. Mi smo nastojali voditi proaktivnu kampanju, da naše ideje dopru do građana. Ne možemo uspoređivati prošle i ove izbore, građani su mogli iščitati što smo obećali na prošlim izborima, a što smo ostvarili. Građanima je bitno da imaju političku stabilnost, to se odražava na njihove živote – rekla je Sunčana Glavak. 

Može li ljevica doći na vlast? 

– Većinu je moguće napraviti samo oko HDZ-a ili oko SDP-a. HDZ nema većinu u Saboru, dosad ju je imao. Svi ostali rekli su da neće s HDZ-om. Ako se stvori većina oko HDZ-a, stvorit će se od oporbe, znači da će netko iznevjeriti svoje biračko tijelo. Tu će doći do izborne prijevare – kazao je Jelušić. – Dogodit će se ono što oni u Domovinskom pokretu ili Mostu odluče – dodao je. 

GALERIJA Od euforije do razočaranih lica: Pogledajte raspoloženja po stožerima nakon izlaznih anketa

1/15

Komentara 7

OP
ophidity
23:00 17.04.2024.

Rijeke pravde = bregi koke

LO
Lostura
23:36 17.04.2024.

Gdje se PRH tjesi? Ustvari gdje i skim planira najaviti ostavku? Ceka ga premijerska fotelja!

Avatar southman
southman
23:15 17.04.2024.

Rijeke ponornice potonule 😁

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije