Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bura u hdz-u

J. Kosor željela bi biti žrtva, a to joj Karamarko ne da

'17.04.2012., Zagreb - Konferencija za tisak Jadranke Kosor i Josipa Salapica u Hrvatskom saboru. Celnici HDZ-a najavili su na nece glasovati za izmjene poslovnika te da su upravo potpisali zahtjev za
Foto: 'Patrik Macek/PIXSELL'
1/3
26.09.2012.
u 15:00

Analitičari: Priče o lobiju i uroti protiv Karamarka više su priče luzera ili spin vladajućih

Otkako je uvjerljivo izgubila vlast u državi, potom bila katastrofalno poražena i na unutarstranačkim izborima, Jadranka Kosor “pojela” je znatan dio prostora koji mediji daju prvoj hrvatskoj oporbenoj stranci. Od početka rujna imala je 10-ak značajnih intervjua ili TV nastupa. Počelo je sa suzama kad joj je novo stranačko vodstvo predvođeno Tomislavom Karamarkom oduzelo poziciju potpredsjednice Sabora. Od tada se puno izvještavalo o njezinim statusnim problemima sa službenim vozačem i autom, sve dok nije počela ozbiljnije politički nastupati.

>>Karamarko: Ne izbacujem je ja iz stranke, Kosor: Ogorčena sam!

Bliža Milanoviću

Sada je puno ozbiljniji spor između nje i vrha HDZ-a zbog njezina suprotnog stava prema ratifikaciji sporazuma Tuđman – Izetbegović, na čemu novi HDZ namjerava graditi svoj politički autoritet u zaštiti nacionalnih interesa. Dok je vodstvo HDZ-a izrazito protiv promjena granica između RH i BiH, J. Kosor svojim izjavama staje puno bliže premijeru Zoranu Milanoviću. Naravno da Milanović odmah prihvaća neočekivani “dar” i pohvaljuje J. Kosor. Pritom koristi legitimnu polugu i udara po političkom protivniku, a najslađe je kad to možete učiniti – članicom HDZ-a. Iz sličnih razloga J. Kosor uživa i naklonost predsjednika Josipovića, koji će je protokolarno nagraditi kad god može, kao kada je poziva u svečanu ložu sinjske Alke. U najnovijem sporenju otišlo se ipak isuviše u smjeru sapunice. Prvo je vješto lansirana teza da će Karamarko izbaciti J. Kosor iz stranke, a onda se rat poveo oko toga je li joj stranka kupila jedan, četiri ili 200 broševa. Pažnja je opet odvraćena. U Saboru se razgovaralo samo o novom sporu.

– Ja ne izbacujem nikoga iz stranke, ako netko izađe ili bude isključen, to je stvar Statuta i posljedica činjenja ili nečinjenja nečega što se protivi politici stranke... Mi se u ovom trenutku ne opterećujemo tim slučajem, mislim da gospođa Kosor polemizira sama sa sobom – izjavljuje pak Karamarko.

Na daljnje inzistiranje medija hoće li je izbaciti iz stranke, Karamarko se “pokriva” Statutom i teoretski citira mogućnost da se makne onoga koji šteti interesima stranke:

– Prerano je ocjenjivati njezine istupe, ali ovih će dana biti sazvano Predsjedništvo i vjerujem da bi i to mogla biti tema jer imamo pritisak s terena, ljudi zovu i pitaju što se događa.

>>'Gospođo Kosor, vratite broševe koje ste kupili novcem HDZ-a'

Sigurna pozicija

J. Kosor, pak, nakon što je javno pozvala Karamarka da demantira napise da će biti izbačena, uzalud čeka demanti jer Karamarku to ne pada na pamet stoga što ni ona nije demantirala napise da plete urotu i lobira protiv njega. J. Kosor očito neće sama otići iz stranke. Niti će je Karamarko izbaciti. Bar ne kada ona to očekuje ili priziva. Sociolog Slaven Letica smatra da HDZ u mnogo čemu griješi, povlači se u ilegalu i ne troši vrijeme na moderan “image making” i odnose s javnosti. Smatra da bi se trebao jače “pofajtati s ljudožderskim istupima Milanovića koji nastupa metodom što na umu, to na drumu, a na susrete sa stranim državnicima odlazi nepripremljen.” Što se tiče J. Kosor, kaže da bi najgluplje bilo da je izbace. – Primijenio bih u tome marksističku doktrinu koja nije govorila da će država biti ukinuta, nego da će odumrijeti – slikovit je Letica. Politolog Davor Gjenero kaže da Karamarko ima vrlo snažnu većinu i može neopterećeno upravljati strankom. Sve te priče o stvaranju protulobija, urota i o preuzimanju stranke priče su političkih luzera ili spin vladajuće stranke, dakle vrh HDZ-a ne treba se uzrujavati.

Komentara 68

ME
Medo123
21:38 26.09.2012.

Ups krivo ne dormen nego nebo ispričavam se

Avatar zbog- udbasa -beskucnik
zbog- udbasa -beskucnik
15:10 26.09.2012.

Jaca je uvik bila Mesica igrac,eeehheheh

OB
-obrisani-
22:28 26.09.2012.

Puna sebe ( EGO ) Da je bila netko i nesto ostala bi na vlasti, za mene je obicna domacica koja je igrom slucaja zavrsila u premjerskoj fotelji bez da narod za to glasa. Koja zrtva ova je starica dosadnaa do bola svojim jadikanjem. Cudna zena samo se hvalila sad jadikuje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije