Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Hoće li Radić-Penavin tim okrenuti leđa HDZ-u i podržati plan SDP-a i Mosta?

Mnogi zaboravljaju elementarnu činjenicu da DP nije osnovan da bi danas-sutra doveo ljevicu na vlast. To mu birači ne bi oprostili. Njegova je misija preuzeti upravljanje Hrvatskom, a dok to ne bude moguće, cilj mu je ući u izvršnu vlast i "popraviti" HDZ koji je "skrenuo na krivi put"

Komentari 17

GM
geometrik.m
08:56 29.04.2024.

DP kaže može HDZ ali smeta im Plenkovic, vjerojatno se boje njegove sposobnosti oni su svijesni toga samo nece to priznat. Ako su evropski Pučni izabrali Plenkovica da vodi pregovore za izbor predjednika evropske komisije prije 4 godine to jeje potvrda da se radi o iznimno sposobnom covjeku. S tim bi DP trebao biti ponosen da sa tim covijekom pregovara za sestavljanjem večine.

VL
BJ
bjmaro
08:34 29.04.2024.

Stranka koja je prijavila Plenkovica DORHu radi migranata i to im je bio sastavni dio predizborne kampanje, stranka čiji uvaženi član (Jurcevic) pred milijunskim auditorijima (HTV) rekao da je HDZ izdajnička stranka ,a Plenkovic veleizdajnik Itd ne može biti partnerer jer to i nije . Bolje za HDZ i HR novi izbori. Moje skromno mišljenje

VL
Avatar Sky Rocket
Sky Rocket
09:27 29.04.2024.

Ne zelim DP u vlasti. To su HR talibani. Treba ih pustiti sa SDPom i Mozemo nek se sramote.

VL
HR
hrza
09:03 29.04.2024.

Normalno da će to napravit jer Penavin tim je ideološki mnogo bliži SDP-u nego HDZ-u. Ludilo mozga.

VL
FA
Fake
09:15 29.04.2024.

Odgovor na naslov: Neće i ne daj Bog.

VL
JA
Jatiser
13:23 13.05.2024.

Penava je obećao pozatvarati kriminalce, a vidi ga sad....

VL
CR
crocro
15:26 29.04.2024.

Ako okrenete leđa HDZ-u, to vam je propast na slijedećim izborima. A sada sigurno i na ponovljenim izborima. Vi ste potpuno zaboravili da SDP nije želio samostalnu i suvreneu državu Hrvatsku. Želio je ostanak u Jugoslaviji. Nisu željeli glasovati za samostalnost i suverenost. I DP to zna, okrenuli bi leđa HDZ-u i Tuđmanu koji je bio glavni kreator samostalnosti i suvrenosti Hrvatske uz branitelje i sve građane, te bi s takvim SDP-om kreirali vlast. Pa kako možete desničari uopće razgovarati s SDP-om. Sam razgovor i kontakt s tim ljevičarima, da se ponove izbori, smanjili bi vam drastično mandate. Dajte se saberite vi iz DP-a. Potpuno je neprirodno da uopće razgovarate s ljevičarima a kamo li da s njima dijelite vlast. I zapamtite, i takva vlast bi trajala vrlo kratko, a što bi ste onda. Ponizili se i onda na nove izbore. Koliko bi opet dobili mandata. Probajte se kockati. Nisam očekivao od DP-a da uopće kontaktira SDP-a, a kamoli da s njim pregovara o zajedničkoj vlasti, a kamoli da sutra zajedno dijele vlast i tapšaju se po ramenu, desničari s ljevičarima. Neshvatljivo. Ali jedna krivi pokret, može ih baciti i izbaciti s političke scene.

VL
ST
sttipe
09:49 01.05.2024.

Nema ljevice na vlasti. Most, DP i sl. nisu ljevica, ljevica je hdz. Najneoliberalnija, i najposlušnija krupnom kapitalu! Zato mu je dozvoljeno manipulirati izbornim rezultatima, brojem glasača, oblikom izbornih jedinica koji njima paše, itd, itd... Inače bi manjinci SVI biralii jednog manjinskog zastupnika ZA NE EU GRAĐANE, a svi EU građani bi birali s istih lista... Itd, itd.. Ako se uspiju dogovoriti da rješe teme za koje se slažu, mogu sastavit vladu s Sdp-om, i birati neovisne ljude za ministre. Profesionalce, koji nisu povezani sa strankama. Dogovorit odma, da naprave okvir za poštenije izbore, i reć oošteno narodu, da imaju vladu na pola mandata s određenim zadacima, i nakon toga izbore!! To u nas nije moguće jer sabor služi da provede šta Brisel traži i to je DPu jasno!! Ne traže se njihove glave, nego ruke!!

VL
ST
sttipe
17:50 30.04.2024.

Mogu prominit izborni sustav, državnog odvjetnika, registar birača, i raspisat opet izbore. Takve da u sabor uđe 151 kandidat s najviše preferencijalnih glasova!! Pa bi u saboru sidili neki drugi hdzovci, a ne plenkijevi dužnici, a stranačke stege bi zaminilaa odgovornost prema biračima, koji su danas NEBITNI...

VL
SM
smradek
09:24 29.04.2024.

hahahaha ... najveći ljevičar u RH je AP i HDZ ... da je ovo ekonomski desna vlada imali bi čim manje države i čim manje poreze ... tipa USA ... ovo je ljevičarska vlada koja puno uzima onih koji rade i stvaraju i daje onima koji parazitiraju ... Ideološki se možemo sporiti. HDZ treba zatvoriti. Poslati u stečaj. A ne ga popravljati. To je samo jedna od stranaka i nitko im ama baš ništa nije dužan. Sekta oportunista koji gledaju i štite pod svaku cijenu svoj interes. Ništa više, ništa manje.

VL
MA
Maksimiliano
08:34 29.04.2024.

ne postoji više ljevica i desnica samo globalisti i antiglobalisti ...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.