Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
curenje informacija

HND osuđuje blaćenje novinara Malića

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
07.03.2014.
u 11:14

Krajnje je opasno da državne institucije ponovo potiču curenje tajnih dokumenata u kojima se barata i podacima iz privatnih života hrvatskih novinara

Hrvatsko novinarsko društvo osuđuje javno blaćenje slobodnog novinara Gordana Malića objavom navodnih podataka iz tajnih dosjea o njegovoj povezanosti sa stranim tajnim službama.

 - Tvrdnje da je Gordan Malić suradnik stranih obavještajnih službi, koje su imale za cilj diskvalificirati njegov novinarski istraživački rad, prvi put su plasirane u javnost u mandatu vlade premijera Ive Sanadera, u istom kontekstu u kojem je zbog navodne suradnje s britanskom obavještajnom službom prozivan i bivši ravnatelj policije u Račanovoj vladi Ranko Ostojić. U toj iskonstruiranoj i politički dirigiranoj hajci na oporbu i cijeli niz kritičkih novinara sudjelovale su i sigurnosno-obavještajne službe RH. Neshvatljivo je i krajnje opasno da državne institucije, pa i sam državni vrh, ponovo potiču curenje tajnih dokumenata u kojima se barata i podacima iz privatnih života hrvatskih novinara i članova njihovih obitelji, poručuju iz HND-a.

>> Josipović o tajnim službama: Tamo rade osobe povezane s medijima i političarima

Ključne riječi

Komentara 2

BL
Blekpanther
13:45 07.03.2014.

Jeli to onaj Duka koji je isto tako stitio Velimira Bujanca? Jeli HND-vu isti Malic i Bujanac?izgleda ne ,sjetivsi se kako je Duka prasio po Velimiru.Izgleda da je Malic po svjetonazoru blizi Duki i zato ga toboze brani a najradede bi ih oba poslao u Remetinac uprkos cinjenici da im se nista nije moglo dokazati,samo su se oba zamjerila Pravedniku s Pantovcaka!!!

HA
hajduk1966
14:00 07.03.2014.

Ono novinari nikad ne zadiru u privatne zivote drugih ljudi Luda kuca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije