Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIJEPE VIJESTI

HGSS-ov pas uspješno okončao akciju! Pomoću mirisa pronašao nestalog muškarca kod Virovitice

Foto: HGSS Orahovica
1/3
28.03.2024.
u 20:35

"Često ih koristimo kao prvi korak u potragama s psima kada nam je poznato mjesto s koje se nestala osoba udaljila. Mantrail timovi služe za pronalaženje smjera u kojem se osoba udaljila, što može znatno olakšati voditeljima potrage i usmjeriti daljnji tijek traganja."

Na području Virovitice, jučer u popodnevnim satima nestao je muškarac, nedugo zatim na teren izlaze pripadnici HGSS-a i uz pomoć psa tragača uspješno završavaju svoju akciju. Naime, dežurni spašavatelj HGSS Stanice Orahovica u srijedu, u 17:15h, prima dojavu o nestanku muškarca u selu Pčelić, općina Suhopolje. 

Na teren je izašlo 18 pripadnika HGSS Stanice Orahovica s dva K9 tima, a kasnije im se  pridružuju  još dva pripadnika Stanice Požega s bespilotnom letjelicom s termovizijom i zapovjednim vozilom. Odmah kreću u brzu pretragu terena u kojoj sudjeluje i 15 djelatnika Policijske postaje Virovitica. Na teren izlaze i psi tragači oko 18:00 koji uz pomoć mirisa nestale osobe sudjeluju u potražnji.  Miris procesuiraju, razlikuju ga od mirisa ostalih osoba i slijede ga.

"Često ih koristimo kao prvi korak u potragama s psima kada nam je poznato mjesto s koje se nestala osoba udaljila. Mantrail timovi služe za pronalaženje smjera u kojem se osoba udaljila, što može znatno olakšati voditeljima potrage i usmjeriti daljnji tijek traganja. Tako je i sinoć, par trenutaka prije proloma oblaka, Mantrail tim Stanice Orahovica pronašao nestalu osobu." javljaju iz HGSS-ove postave Orahovica.  "K9 timovi samo su jedan od kotačića koji pokreću cjelokupan proces i koji vodi do ovakvog uspjeha, zato se zahvaljujemo i ostalim timovima i službama koje su nam se pridružili na terenu." poručuju HGSS-ovci. 

Foto: HGSS Orahovica
Foto: HGSS Orahovica

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije