Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BLIŽE SE IZBORI

Biden namjerava pooštriti pristup azilu na američko-meksičkoj granici

U.S. President Biden travels to Wisconsin
Foto: KEVIN LAMARQUE/REUTERS
1/3
09.05.2024.
u 02:00

Uredba bi zahtijevala da migranti budu procijenjeni u početnoj fazi provjere za azil kako bi se vidjelo treba li im se zabraniti azil i brzo ih deportirati, rekli su anonimni izvori.

Administracija američkog predsjednika Joea Bidena namjerava pooštriti pristup azilu na granici SAD-a i Meksika novom uredbom koja bi mogla biti izdana već u četvrtak s ciljem smanjenja ilegalnih prelazaka, rekla su tri izvora upoznata s tim pitanjem.

Uredba bi zahtijevala da migranti budu procijenjeni u početnoj fazi provjere za azil kako bi se vidjelo treba li im se zabraniti azil i brzo ih deportirati, rekli su anonimni izvori.

Čini se da je ta mjera ograničenog opsega, dodali su. Migranti će biti procijenjeni za zabranu traženja azila na temelju kriminala i sigurnosnih prijetnji, rekla su dva izvora. Bijela kuća nije odmah odgovorila na zahtjev za komentar.

Američki predsjednik Biden, demokrat koji traži još jedan mandat na izborima, suočio se s rekordnim brojem migranata koji su uhvaćeni kako prelaze granicu SAD-a i Meksika otkako je preuzeo dužnost 2021. godine.

Bivši predsjednik Donald Trump, Bidenov republikanski protukandidat, kritizirao je trenutačnog predsjednika zbog ukidanja restriktivnijih politika koje je uveo u svojem mandatu.

VIDEO Požar u Zagrebu

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Diktatura pederijata
Diktatura pederijata
10:13 09.05.2024.

Biden priča bajke naivnim građanima širom svijeta. Da je htio nešto učiniti učinio bi to odmah. Što je Biden učinio? Ugrozio je Texas otvaranjem granica, nije poslao vojsku kako bi spriječio invaziju iako je Texas to tražio nego natjerao Texas na korištenje nacionalne garde i nacionalnih gardi susjednih država USA koje su u obrani Texasa pomogle.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije