Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
A SAD NA SVJETSKE PRVAKE

Surova realnost: Dobili smo Argentince, ali što bi tek bilo da nam golman nije imao 20 obrana?

Koeln: Susret Hrvatske i Islanda na Europskom prvenstvu u rukometu
Sanjin Strukic/PIXSELL
11.05.2024.
u 16:00

U svakoj drugoj prilici momčad čiji vratar ima 20 obrana obično dobiva utakmicu s nekoliko pogodaka razlike. A mi smo eto sretni s pobjedom od samo jedan razlike

Rukometaši Hrvatske pobijedili su Argentinu s 20:19 u svom drugom nastupu na turniru u Oslu. Ostaje nam još jedna utakmica, u nedjelju protiv Danske, aktualnih trostrukih uzastopnih svjetskih prvaka. Najefikasniji kod naših bio je Ivan Martinović koji je postigao osam pogodaka, od toga tri iz sedmerca. No, junak pobjede bio je vratar Zagreba, Matej Mandić koji je sakupio 20 obrana od čega je obranio dva sedmerca.

Nakon što je vratar Dominik Kuzmanović zbog ozljede završio svoj nastup na Gjensidige Cupu, a umjesto njega u sastav ulazi Filip Ivić, isto se dogodilo i lijevom vanjskom Zvonimiru Srni koji ima problema sa stražnjom ložom te je završio turnir. Istodobno, izbornik Dagur Sigurdsson je odlučio napraviti još promjena u zapisniku pa su tako za utakmicu s Argentinom bili prijavljeni srednji vanjski Igor Karačić i Luka Cindrić te pivot Ilija Brozović. Uz Kuzmanovića i Srnu, izvan sastava ostali su pivot Nikola Grahovac i desno krilo Fran Mileta.

Prvo poluvrijeme odigrali smo jako loše. Prvi pogodak postigli smo iz sedmerca, a prvi pogodak iz igre tek u osmoj minuti. Argentina je povela s 5:1, ali smo u 26. minuti uspjeli prvi put povesti (10:9). Poveli smo i s 11:9 i imali priliku da na odmor odemo s plus tri, no uspjela Argentina smanjiti na samo minus jedan. U drugom poluvremenu sjajno otvaramo, imamo vodstvo od 16:12 i 17:13 i umjesto da odvedemo utakmicu u mirne vode opet radimo nekoliko pogrešaka u napadu, Maciel je obranio nekoliko zicera i u 53. minuti imamo novo izjednačenje (18:18). Ipak, u samoj završnici poveli smo s 20:18, a kod 20:19 Argentina ima posjed za izjednačenje, ali rade pogrešku 15 sekundi prije kraja pa je pobjeda pripala Hrvatskoj. Bilo bi jako loše da nismo pobijedili, a vratar nam je imao dvadeset obrana.

U svakoj drugoj prilici momčad čiji vratar ima 20 obrana obično dobiva utakmicu s nekoliko pogodaka razlike. A mi smo eto sretni s pobjedom od samo jedan razlike.

Što se tiče Danske, s njima smo posljednji put igrali na Svjetskom prvenstvu 2023. godine kada smo u prvoj utakmici drugog kruga odigrali 32:32, uz sjajan nastup Marina Šipića, strijelca čak devet pogodaka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije