Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIKOLA JURČEVIĆ

Što se dogodilo Dinamu i zašto je tako pao u drugom poluvremenu? Evo što kaže vatreni

Susret Dinama i AEK-a u 3. pretkolu UEFA Lige prvaka
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/6
16.08.2023.
u 08:03

- Kad su primili taj gol, tu je AEK promijenio svoju koncepciju igre i Dinamo nije imao rješenje izaći iz pritiska AEK-a. Kako je utakmica odmicala, vidjelo se da su oni u duelima jača momčad, te su sve više kontrolirali igru - kaže Nikola Jurčević

Nakon velikog preokreta u kojem je Dinamo na svojem terenu protiv AEK-a nakon 1:0 vodstva poražen s 1:2, za riječ stručnjaka nazvali smo Nikolu Jurčevića, bivšeg trenera Dinama te bivšeg pomoćnika hrvatske reprezentacije.

- U uvodu bih rekao da je bilo dobro vidjeti dobar ambijent na Maksimiru nakon svega onoga što je bilo u fokusu zadnjih dana. Vratili smo se onome što je najvažnije - nogometu.

A kakvi su Jurčevićevi dojmovi onoga što se događalo na samom terenu?

- Možemo govoriti o dva potpuno različita poluvremena. U prvom je Dinamo bio jako organiziran, koncentriran, kompaktan. AEK-u su dozvolili samo jednu priliku nakon jedne greške. Imali su igrači Dinama nekoliko prilika u prvom dijelu te je kruna te agresivne i kvalitetne igre bio eurogol Bulata i zasluženo su poveli. Svi smo očekivali da je po dojmu iz prvog dijela da je Dinamo puno bolja ekipa od AEK-a. Međutim, u drugom smo gledali jednu potpuno drukčiju sliku i vidjeli da je AEK jedna izuzetno kvalitetna i moćna momčad.

Kako to da je Dinamo izgledao toliko bolje u prvom poluvremenu nego li u drugom?

- Kad analiziramo i pričamo vrlo često se spominje samo jedna momčad. No u nogometu se često nešto pita i suparnika. Nije toliko Dinamo bio lošiji u drugom poluvremenu naspram prvog koliko je AEK bio bolji. Činilo mi se da se AEK, kao iskusna momčad u prvom dijelu opredijelila na utakmicu gdje su bili zadovoljni s 0:0 i do tad su smatrali da kontroliraju utakmicu. A kad su primili taj gol, tu je AEK promijenio svoju koncepciju igre i Dinamo nije imao rješenje izaći iz pritiska AEK-a. Kako je utakmica odmicala, vidjelo se da su oni u duelima jača momčad, te su sve više kontrolirali igru.

Iako je Dinamo poražen, sjajnim se intervencijama iskazao vratar Dominik Livaković.

- Slažem se. U nekoliko situacija je spasio momčad kada smo već vidjeli loptu u Dinamovom golu. Livaković nastavlja pokazivati da je jako bitan za Dinamo i da je ključan u tome što Dinamo još uvijek ima aktivan rezultat.

Kako u ovakvoj situaciji, s obzirom na preokret, sve popratne događaje te s obzirom na to da je utakmica već za tri dana, Dinamo treba ući u uzvrat u Grčkoj?

- Da smo pričali do te 89. minute pri 1:1 rezultatu rekao bih i dalje da su šanse u uzvratu 50:50, bez obzira na to što se igra u Ateni. Koliko će njima uzvrat biti prednost, toliko će im biti i pritisak u domaćoj atmosferi, a uz to i Dinamo ima jedno međunarodno iskustvo po tome da često u gostima znaju biti i bolji. Ipak s ovih 2:1 moram dati određenu prednost AEK-u, iako su to podjednake momčadi. Nije AEK takav bauk i Dinamo bi mogao tražiti pozitivan rezultat, pod uvjetom da u Ateni glavni igrači Dinama, poput Petkovića, Ivanušeca i Mišića, koji nisu imali svoj dobar dan, pokažu svoju pravu kvalitetu - zaključio je Jurčević.

 
 
 
Ključne riječi

Komentara 36

EJ
ejStef
08:19 16.08.2023.

Da bi Dinamo nešto napravio u Ateni Bišćan se mora promijeniti i cijeli njegov stručni stožer. Može AEK imati bolje igrače, bolju taktiku, uigraniju ekipu (makar nisu odigrali niti jednu utakmicu prije ove), biti fizički spremniji itd, no to onda ukazuje koliko je stručni stožer Dinama loš... Na to ako se doda Šimić i uprava, onda dobijemo tu katastrofu koju imamo. Nije AEK toliko dobar, koliko je Dinamo loš. Nema AEK toliko bolje igrače, koliko Dinamo ima lošiju pripremu, i fizičku i taktičku... Jedino što se možemo nadati, jest da Dinamo neće primiti petardu u Ateni ili da će biti toliki neredi da se utakmica prekine i registrira 3:0 za Dinamo... Nevjerojatno kakva je to degradacija kluba, ovaj tandem Šimić-Bišćan uništio je preko noći ono što se gradilo desetljećima. Sve uz pomoć ove uprave... Stvarno nevjerojatno...

Avatar Crni labud
Crni labud
08:22 16.08.2023.

To je sve ekipa koja je sa instalacijom u Dinamu dosegla vrhunac svojih mogućnosti i ambicija. I sad se osjećaju komotno kao uhljeb u državnoj službi. Ali frustracija zbog loših rezultata pojavi se preko noći. I dojučerašnji miljenici navijača bitt će razotkriveni kao neznalice. Dinamo treba trenera koji će ekipi dati kvalitetu više a ne nekoga tko će je oduzimati.

ZL
Zlatarkongozambija
08:37 16.08.2023.

Bišćan se nije pokazao kao stručnjak ni u mladoj reprezentaciji, a ni na klupi Dinama. Očigledan je bio pad fizičke spremnosti u drugom poluvremenu, a nakon primljenog gola potpuni raspad. Sve to nakon 10 - dnevne stanke u prvenstvu. Za tri dana gostovanje u neprijateljskoj atmosferi. Ne sluti na dobro.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije