Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dolazi Pick Szeged

Pred Zagrebom je najvažnija utakmica, a trener ima zdravstvenih problema i neće ga biti

Zagreb: Machineseeker EHF Liga prvaka, RK Zagreb - Barlinek Industria Kielce
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/2
28.11.2023.
u 07:00

Nenad Šoštarić zbog zdravstvenih problemna i dalje ne može voditi prvu momčad Zagreba pa će na klupi biti Andrija Nikolić

Pred rukometašima Zagreba jedna je od najvažnijih utakmica u ovom dijelu sezone. U srijedu u goste dolazi mađarski Pick Szeged. To je utakmica u elitnoj skupini Lige prvaka koju hrvatski prvak jednostavno mora dobiti ako želi ostati u utrci za osminu finala. Prije mjesec dana zagrebaši su na gostovanju kod istog protivnika izgubili s minimalnom razlikom, a pobjeda na domaćem terenu pogurala bi ih prema sredini tablice i boljoj poziciji u kasnijoj fazi Lige prvaka. Za to će trebati i gromoglasnu podršku navijača u zagrebačkoj Areni 29. studenoga. Zagrijavanje za utakmicu odrađeno je u Fresh Corneru u Heinzelovoj gdje su se s kupcima i ljubiteljima rukometa družili su se igrači Jakov Gojun, Zvonimir Srna, Ivan Čupić, Filip Glavaš, Matej Mandić i Luka Lovre Klarica te trener Andrija Nikolić.

– Nama je dobro došlo da nas se izvuče iz svakodnevnog okruženja sportske dvorane i da se s našim navijačima družimo na otvorenome. Zaista je zadovoljstvo družiti se s građankama i građanima Zagreba. Ako se po jutru dan poznaje, odaziv navijača bi u srijedu trebao biti velik. Mi svakako pozivamo sve ljubitelje rukometa da dođu u Arenu Zagreb i da nam pomognu u borbi za nove bodove u Ligi prvaka.

Kapetan Jakov Gojun složio s trenerom te dodao:

– Slobodan sam primijetiti da ove godine igramo dosta bolje u odnosu na zadnje dvije koliko sam u klubu. Ovo je timski sport i samo kao kolektiv možemo napraviti veliki rezultat. Uz pomoć naših navijača i svih nas zajedno siguran sam da možemo napraviti rukometni iskorak.

S druge strane rukometaši Nexea danas gostuju kod danskog Skjerna (18.45 sati) u susretu 5. kola Europske lige, skupina D. To je susret koji odlučuje o prvom mjestu. Našičani imaju dva boda više, a zanimljivo je da su u prvoj utakmici uvjerljivo pobijedili dansku momčad (39:25).

- Skjer je tipična skandinavska momčad koja jako puno trči i ima vrlo brzu tranziciju lopte i s kontrama i polukontrama nemilosrdno kažnjavaju svaku pogrešku protivnika. Zbog toga ćemo morati odigrati vrlo smireno i pametno, sa što manje tehničkih pogrešaka i pokušati odigrati na način na koji smo igrali u prvoj utakmici u Našicama. Za to će nam trebati prije svega čvrsta igra u obrani i maksimalna koncentracija tijekom svih 60 minuta. Danci će sigurno htjeti uzvratiti za težak poraz u Našicama, no imamo i mi svoje želje koje namjeravamo realizirati na terenu i ako se igrači budu držali plana mislim da možemo ostvariti naš cij - rekao je Branko Tamše, trener Nexea.

 
 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije