Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FANTASTIČNA IZVEDBA

Perkovac oduševljen: 'Imam podršku svih. Sigurno ostajem. Ovi dečki će puno napraviti'

EHF 2024 Men's European Handball Championship - Main Round - Germany v Croatia
Foto: Wolfgang Rattay/REUTERS
1/11
24.01.2024.
u 22:42

"Svaka čast Kuzmanoviću. Dugo nisam vidio da naši golmani brane 22 lopte. Ovo što je Kuzma branio bilo je veličanstveno. Jadni Nijemci, nisu znali gdje šutirati. Jako nam je pomogao. Kao što ste vidjeli, Nijemci nisu htjeli izgubiti", rekao je izbornik Goran Perkovac

Hrvatska rukometna reprezentacija je s rezultatom 30-24 svladala polufinaliste i domaćine Europskog prvenstva Njemačku, pred 20 tisuća domaćih navijača. Nevjerojatno je odigrao Dominik Kuzmanović protiv čijih obrana Nijemci nisu imali lijeka. Igrači i izbornik iz Kolna odlaze s osmjehom na licu, a pomaže i osigurani plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu. Nakon utakmice za RTL su izjave dali izbornik Goran Perkovac i igrači.

"Čestitao bih dečkima. Na kraju su snaga, a odigrali su kao da je prvi dan turnira. Prva i zadnja utakmica izvanredne, ostalo solidno, dio slabiji i to nas je koštalo da budemo u top 5. Kao što sam rekao, ova ekipa ima glavnu i rep, ima perspektivu i budućnost i dobro je vođena. Samo joj treba dati malo mira i vremena i to će biti top ekipa", rekao je uvodno Perkovac pa nastavio:

GALERIJA Hrvatska svladala Njemačku! (30-24) Nevjerojatni Kuzmanović napravio čudo u Kolnu

EHF 2024 Men's European Handball Championship - Main Round - Germany v Croatia
1/11

"Puno toga je bilo dobro. Utakmica s Mađarskom i jedno poluvrijeme s Islandom nisu bili dobri. Ostalo je bilo dobro jako sam zadovoljan. Imali smo puno problema... Danas su Šipić i Lučin ozlijeđeni. Ali imaju karakter, bore se i trude. Veliki sam optimist, ova ekipa će napraviti dosta toga."

"Svaka čast Kuzmanoviću. Dugo nisam vidio da naši golmani brane 22 lopte. Ovo što je Kuzma branio bilo je veličanstveno. Jadni Nijemci, nisu znali gdje šutirati. Jako nam je pomogao. Kao što ste vidjeli, Nijemci nisu htjeli izgubiti. Danas smo bili prestabilni, odigrali smo jako dobru utakmicu. Svaka čast dečkima. Ponosan sam na njih", rekao je pa se osvrnuo na kritike i rasprave o pitanju njegovog ostanka na klupi:

VEZANI ČLANCI:

"Mislim da imam podršku svih. Dobivam na stotine poruka iz domovine koji žele da tu ostanem i ja ću tu sigurno ostati. Ne čitam novine niti me to interesira. Ima tih polupismenih... Neću reći sad polupismenih, ali tih ljudi koji nemaju veze s rukometom i koji kritiziraju. Sve ostalo je izvanredno. Sretan sam kao kad sam došao."

"Već smo sada konkurenti. Možemo sa svakim igrati. Ne možemo garantirati da ćemo dobiti Dansku ili Švedsku, ali s njima možemo igrati. Možemo biti samo bolji. Kada svi budu zdravi, bit ćemo jaka ekipa. Treba vremena. Nitko nije preko noći stvorio ekipu koja je harala. Imamo šansu otići na Igre, ali ništa nije garantirano Ako ćemo biti u grupi sa Švedskom ili Norveškom, ne znam tko bi mogao garantirati prolazak Hrvatska. Naravno da mi želimo. Borit ćemo se do kraja. Nema garancije, ali idemo s velikim optimizmom", rekao je Perkovac.

VIDEO Rukometaši očarali svijet: Jedan podatak otkriva težinu španjolskog poraza

Komentara 17

Avatar Make my day
Make my day
23:37 24.01.2024.

E moj Perkovac, ako ti je golman najbolji igrač onda ti je momčad u teškom problemu. Šta da ti se golman ozlijedi ili se posvađa sa curom prije utakmice ? Pa ti si živi mrtvac čovječe.

TO
tomislav10
22:54 24.01.2024.

Ne vidim potpis Perkovca u igri naše repke ...

FR
fraca
00:22 25.01.2024.

Veću neznalicu nisam vidio. Ovaj "izbornik" nije ni za rekreativce.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije