Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBILI PELISTER

Osokoljeni Zagreb želi iznenaditi Szeged u Ligi prvaka: 'Energija cijele ekipe je sjajna'

storyeditor/2023-10-19/PXL_191023_104827231.jpg
Sanjin Strukić/PIXSELL
23.10.2023.
u 23:32

Szeged je sve samo ne slaba momčad. S obzirom na njihov roster imaju premalo bodova nakon pet kola. To je momčad koja ima niz kvalitetnih pojedinaca i barem desetak igrača može odmah igrati u prvoj postavi Zagreba. Toliko su dobri.

Rukometaši Zagreba nastavljaju sa sjajnim igrama i sakupljen bodova u elitnoj skupini Lige prvaka. Protiv makedonskog Pelistera osvojili su nova dva boda, pobijedivši sa 27:18 (10:10). Oni koji nisu gledali susret mogu slobodno pomisliti kako je hrvatski prvak uvjerljivo pobijedilo, no oni koji su gledali utakmicu znaju da je pobjeda izborena tek u posljednjih 15 minuta. Nenad Šoštarić, novi trener Zagreba, debitirao je važnom pobjedom a s ukupno pet bodova Zagreb je trenutno četvrti na tablici što dugo, dugo nije bio u Ligi prvaka.

Trebalo je popraviti napad

- Ovo je bila utakmica koja se morala pobijediti. Možda je zbog te činjenice bilo dosta grča u prvom poluvremenu. Opet, u Ligi prvaka nema slabih momčadi, u to sam se sad i uvjerio. U prvom poluvremenu odigrali smo korektno u obrani, ali napad je bio izrazito loš. Jednostavno nije bilo strpljenja i mislim da smo u prvih 30 minuta imali sedam, osam izgubljenih lopti. Gosti su od svojih deset pogodaka u prvom poluvremenu čak četiri postigli iz kontre, te još dva iz sedmerca. Dakle, na postavljenu obranu primili smo samo četiri pogotka što je dobro – rekao je Nenad Šoštarić.

GALERIJA Zagrebaši ostvarili veliku pobjedu protiv Pelistera

storyeditor/2023-10-19/PXL_191023_104827231.jpg
1/8

U nastavku su se gosti dobro držali do 44. minute (16:16), a onda Zagreb postiže tri pogotka za redom i dolazi prvi put do plus tri.

- Rekao sm dečkima na poluvremenu da nemamo što puno mijenjati u obrani, ali moramo popraviti napad. S obzirom što se sve izdogađalo u prvih 30 minut imali smo odličan rezultat na poluvremenu. Treba istaći da sam, cijeli tjedan trenirao bez Kavčića i Walczaka koji su bili ozlijeđeni, ali su se uspjeli oporaviti do susreta. Zato sam počeo susret sa Sirotićem na srednjem vanjskom, te s Faljićem na crti. Možda nas je malko iznenadila njihova duboka obrana, no rekao sam dečkima u poluvremenu da je ta obrana kao stvorena za naše brze igrače, Kavčića, Sirotića, Klaricu i Kosa. U dugom poluvremenu oni su igrom jedan na jedna lako rješavali tu obranu i tu smo došli do ključne prednosti. Naravno, obrana je zadržala isti ritam, a imali smo i veliku pomoć Mandića na vratima. Ono što me posebno raduje je činjenica da su se dečki borili od prve do zadnje minute. Bilo je milina za gledati kako kontru istrčavaju tri naša najstarija igrača – Gojun, Čupić i Dibirov. I to svi tri odjednom – priča Šoštarić.

Dibirov je u istrčavanju dvije kontre dobilo prilično jake udarce u glavu, zbog jednog je Kosteski dobio crveni karton, a zbog drugog je Petrović zaradio dvije minute isključenja.

VEZANI ČLANCI:

- Kada sam vidio da gostujući trener u nastavku uvodi Peševskog na crtu morao sam odgovoriti ulaskom Sohuložnika. Obojica igrača su prilično jaka i čvrsta i naš Slovenac je odlično odradio taj dio posla – istaknuo je Šoštarić.

Ne treba zaboraviti ni činjenicu da je Zagreb imao i veliku podršku s tribina. Gledatelja je u Areni sve više i više, sada je brojka otišla već preko 6000, a ako se u Szegedu napravi dobar rezultat moglo bi na sljedećoj domaćoj utakmici, protiv Kielca, biti i 10 000 navijača.

- Energija cijele ekipe je sjajna, svi smo željeli te bodove i na kraju smo to i ostvarili. Rekao bih da smo se na poluvremenu 'sabrali', pogotovo nakon onog početka u kojem nam ništa nije išlo za rukom, i na kraju stigli do zaslužene pobjede – rekao je Kos koji nje opet bio jedna od najboljih igrača Zagreba.

Naravno, uz Kavčića koji se potpuno razigrao u drugom poluvremenu.

- Najjači sam u igri jedan na jedan, a njihova obrana mi je dozvoljavala puno takve igre. Moram priznati da je na kraju ovo bila jedna teška utakmica, bez obzira na konačni rezultat. Puno smo griješili u prvom poluvremenu, igrali smo u grču, a kad smo prvi put došli do plus tri sve je kasnije bilo lakše. Uostalom, gosti u posljednjih osma minuta nisu postigli nijedan pogodak – rekao je Kavčić.

Aleksandar Jović, trener Pelistera, bio je nekoliko sezona igrač Zagreba. Tužno je nakon susreta ustvrdio:

Bili smo jako dobri nekih 43-45 minuta međutim nakon toga smo stali. Nije ovo prvi put da nam se tako nešto događa i svakako da je riječ o nečemu na čemu trebamo poraditi. Svakako, kvalitetne tri četvrtine utakmice nisu dovoljne da se pobjedi utakmica u Ligi prvaka – istaknuo je Jović.

Zagrebu slijedi teško gostovanje u Szegedu koji je jučer iznenadio i osvojio bod kod Kielca (27:27). Odličan je u dresu Szegeda bio Luka Stepančić koji je postigao sedam pogodaka, dok je Mario Šoštarić dodao četiri. Kod poljske momčadi Igor Karačić postigao je tri pogotka.

- U Szeged ne idemo igrati, idemo pobijediti. Igrati se mogu kod kuće. Moja trenerska filozofija je da u svakoj utakmici idem po pobjedu – naglasio je Šoštarić.

VEZANI ČLANCI:

Lijepo je to čuti, no Szeged je sve samo ne slaba momčad. S obzirom na njihov roster imaju premalo bodova nakon pet kola. To je momčad koja ima niz kvalitetnih pojedinaca i barem desetak igrača može odmah igrati u prvoj postavi Zagreba. Toliko su dobri. No, pitat će se nešto i Zagreb koji nje povezao tri utakmice u Ligi prvaka bez poraza. Znate kada im je to posljednji put uspjelo u Ligi prvaka? Prije 12 godina kada su u skupini povezali dvije pobjede nad Chambéryjem i jednu pobjedu nad Bosnom u Sarajevu.

- Kiel je upisao novi poraz. Njemački prvak izgubio je od Kolstada i taj nam rezultat baš ne ide na ruku jer sad Norvežani imaju šest bodova. Dakle, bod više od nas i nešto lakši raspored do kraja prvog dijela igranja u skupini. Očigledno je momčad Domagoja Duvnjaka upala u crnu rupu i prava je šteta što sad ne igramo protiv njih, kada su ranjivi – zaključio je Šoštarić.

U susretima u skupini B, Veszprem je bez problema svladao poljsku Wislu (Alilović dvije obrane, Lučin 1, Mihić, Šušnja) sa 28:21, dok je Magdeburg bio bolji od Porta (37:33).

VEZANI ČLANCI:

Teška ozljeda Mandića

Loše vijesti za izbornika Gorana Perkovca stižu iz Njemačke. Hrvatski rukometni reprezentativac David Mandić doživio je neugodnu ozljedu u utakmici 10. kola njemačke Bundeslige. U dvoboju svog Melsungena u gostima kod Füchsea iz Berlina Mandiću je suparnički igrač Mathias Gidsel doskočio na gležanj desne noge. Hrvatski krilni igrač jaukao je od bolova, a na klupu je odšetao uz pomoć suigrača Ivana Martinovića i liječnika. Do kraja utakmice više nije ulazio u igru.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije