Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OKUPILI SE U ZAGREBU

Kauboji pred novim izazovom: Perkovac se dokazao kao igrač, sada mora i kao izbornik

Zagreb: Prvo okupljanje rukometne reprezentacije ove sezone
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
17.12.2023.
u 23:09

Goran Perkovac je 1994. godine osvojio europsku broncu. Igrao je i na EP-u 2000. godine kada smo bili domaćini i kada smo završili šesti. Sada će se prvi put okušati kao izbornik

Hrvatska muška rukometna reprezentacija okupila se u danas u hotelu Westin u povodu prve faze priprema za Europsko prvenstvo koje će se održati siječnju 2024. godine u Njemačkoj. Na popisu se nalazi 20 igrača, uz još šest njih na listi pričuva, od kojih neki mogu biti pozvani naknadno ako se za to ukaže potreba. Reprezentacija će od 23. prosinca trenirati u zagrebačkoj dvorani Kutija šibica, dvaput dnevno.

Stepančića muči lakat

Kao što se može uočiti iz ovog popisa, izborniku nedostaje važan dio igrača, poput Domagoja Duvnjaka, Igora Karačića, Davida Mandića, Ivana Martinovića... kojima lige završavaju tek iza 20. prosinca. Na prvim pripremama trebao je biti i Luka Stepančić, ali će se zbog lakše ozljede lakta pridružiti 26. prosinca. Reprezentacija bi trebala biti u kompletnom sastavu na drugom okupljanju koje je planirano od 26. do 31. prosinca 2023. godine u Poreču. Završni dio priprema i Croatia Cup na kojem će nastupiti Crna Gora i Slovenija održat će se od 1. do 10. siječnja u Poreču.

GALERIJA Dinamo i Hajduk bez pogodaka na Maksimiru! VAR poništio gol Dinama

Zagreb: Prvo okupljanje rukometne reprezentacije ove sezone
1/50

Hrvatska će na Europskom prvenstvu u prvoj fazi natjecanja igrati u skupini B u Mannheimu, zajedno sa Španjolskom, Austrijom i Rumunjskom. Dvije najbolje reprezentacije iz svake od šest skupina prolaze dalje. U drugom krugu spajaju se skupine A, B i C, odnosno D, E i F. Posljednju medalju naši rukometaši su na europskim prvenstvima osvojili 2020. godine kada smo u Švedskoj u finalu izgubili od Španjolske. Na posljednjem Europskom prvenstvu 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj nismo bili pravi. Osvojili smo tek osmo mjesto nakon kojeg je Hrvoje Horvat otišao s mjesta izbornika.

VEZANI ČLANCI:

Sesvećani među pričuvama

Goran Perkovac, novi izbornik, kao igrač osvojio je europsku broncu 1994. godine. Igrao je i na EP-u 2000. godine kada smo bili domaćini i kada smo završili šesti. Sada će se prvi put okušati kao izbornik. Ulog je prilično velik – plasman u četvrtfinale kako bismo osigurali mjesto u kvalifikacijama za odlazak na Olimpijske igre u Parizu. Još jedan kiks bio bi doista tragičan za hrvatski rukomet, pogotovo što smo 2025. godine domaćini svjetskog prvenstva.

Na popisu za prve pripreme su – vratari: Mandić (Zagreb), Kuzmanović, Car (oba iz Nexea), krila: Jelinić (Pick Szeged), Maričić (Gorenje Velenje), Barbić i Molc (oba iz Dubrave), Šoštarić (Pick Szeged), Glavaš (Zagreb); lijevi vanjski: Srna (Zagreb), Moslavac (Nexe), Ivanković (Celje); srednji vanjski: Cindrić (Dinamo Bukurešt), Sirotić (Zagreb), Pavlović (Izviđač); desni vanjski: Maraš (Tatabanya), Klarica (Zagreb); kružni napadači: Pribetić (Nexe), Raužan (Sesvete) i Malinarich (Poreč). Rezervni igrači su: Perić, Hršak (oba iz Sesveta), Kraljević (Zagreb), Malin (Gorica), P. Martinović (AEK) i Ljevar (Ribnica).

VIDEO Torcida bakljadom i pirotehnikom prekinula utakmicu protiv Dinama

Komentara 1

Avatar zpAgram
zpAgram
07:42 18.12.2023.

Kakvi "kauboji", kod nas su to stočari

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije