Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TKO ĆE BITI NOVI IZBORNIK?

Hrvatski izbornik dobit će otkaz! U savezu spremaju novo iznenađenje

Koeln: Hrvatski rukometaši slave pobjedu protiv Njemačke, Kuzmanović igrač utakmice
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/5
05.02.2024.
u 14:02

Kvalitetan stranac može doći u obzir, ali ne sada, mjesec dana prije početka odigravanja kvalifkacijskog turnira za odlazak na olimpisjke igre u Pariz

Goran Perkovac izbornik hrvatske rukometne reprezentacije predao je danas na adresu Upravnog odbora izvještaj s netom završenog Europskog prvenstva u Njemačkoj gdje smo osvojili 11. mjesto.  Izvještaj će poslati mailom. Upravni odbor ima  sastanak u srijedu i nakon toga trebala bi se znati konačna odluka. Činjenica je da će Zoran Gobac, kada pročita izvještaj i kada prikupi sve potrebne informacije, a razgovarao je i s nekim starijim igračima, donijet će konačnu odluku – hoće li ili neće ostati Goran Perkovac.

 - Vidjet ćemo kako će mi se zvijezde posložiti. Svim srcem želim ostati kako bi ispravio neke svoje pogreške. Vjerujte, ako ostanem, neke stvari će se drastično promijeniti – rekao je Perkovac.

No, pitanje je što ako Perkovac ne dobije povjerenje. A teško će dobiti nakon lošeg rezultata... Dolazak kvalitetnog stranog trenera bit će teško ostvariti jer teško da će se netko mjesec dana prije kvalifikacija za Olimpijske igre prihvatiti teške zadaće. Uostalom, stranac može biti opcija kada se može u miru pripremati i upoznati igrače. Vjerojatnija opcija je naš trener koji jako dobro poznaje ove igrače i situaciju oko njih. Zoran Gobac do sada nikad nije pogriješio sa svojim izborom. Podsjetimo se. Njegovi izbori bili su Zdravko Zovko koji je osvojio svjetsko srebro i europsku broncu, njegov izbor bio Velimir Kljaić uoči olimpijskih igara u Atlanti gdje smo osvojili zlato i njegov izbor bio ej Lino Červar koji ej od 2003. do 2010. osvojio svjetsko i olimpijsko zlato, dva europska srebra, dva svjetska srebra i broncu. 

I  možda je Lino Červar taj koji po treći put sjeda na klupu Hrvatske. U prvom mandatu osvojio je medalje koje smo prethodno nabrojali, a  u drugom je osvojio srebro na Europskom prvenstvu u Švedskoj 2020. godine. To nam je ujedno i posljednja medalja s velikih  natjecanja. Lino može izvući kvalifikacije i plasirati se na Igre. Kakva bi to bila priča da se oprosti s još jednom olimpijskom medaljom i jednom svjetskom jer smo sljedeće godine domaćini. Činjenica je da se Červar i Gobac nisu razišli baš na lijep način i to bi mogla biti velika prepreka. 

Jedna od opcija je i Slavko Goluža koji je sjedio na klupi Hrvatske od 2011. do 2015. godine i u tom razdoblju osvojili smo tri brončane medalje. Goluža je spreman, dobro poznaje većinu igrača i sigurno će imati veliki motiv da pokuša još jednom do vrhunskih rezultata. 

Zoran Gobac imat će jako težak zadatak jer ulog je prevelik za bilo kakve eksperimente. Dvaput za redom ne otići na olimpijske igre bilo bi jako loše za imidž hrvatskog rukometa. Opet, poznavajući Gopca  možda nas iznenadi novim imenom, potpuno neočekivanim. Kao ju ljeto 2002. godine kada je iz rukava izvukao Linu Červara za kojeg šira javnost nikad nije čula jer je radio tamo negdje u Italiji...

 

Komentara 7

NK
Najam krova
15:16 05.02.2024.

Gobac je zlo HR rukometa.

NE
Nenad54321
21:09 05.02.2024.

Ozbiljne reprezentacije ne mijenjaju nakon svakog prvenstva izbornika, Perkovcu treba dati još kvalifikacije i Olimpijske igre,jedan ciklus ,nakon toga podvuć crtu i vidjet kako dalje!

TA
Talleyard
15:27 05.02.2024.

Perkovac je vlo dobar izbornik što se pokazalo u početku prvenstva, no za slabiju igru kasnije su krivi odnosi među generacijama, jer stariji su teško prihvatili mlade veličine, a mediji su to potencirali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije