Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IDU NA RUMUNJKE

Hrvatske rukometašice ponovno u akciji: Čekaju ih utakmice koje im mogu odrediti situaciju na Euru

kolektiff images
26.02.2024.
u 11:11

'Sigurno je da ćemo probati iznenaditi, a u dvije utakmice protiv njih vjerujem da možemo osvojiti najmanje dva boda', rekao je Ivica Obrvan, izbornik Hrvatske.

Rukometašice Hrvatske okupile su se u Zagrebu i već danas rano ujutro krenule u Rumunjsku gdje će u srijedu igrati susret 3. kola kvalifikacijske skupine za odlazak na Europsko prvenstvo 2024. godine. Nakon povratka iz Rumunjske, reprezentacija će se tri dana pripremati u Prelogu, a uzvratni susret s Rumunjskom igra se 3. ožujka u Koprivnici u 17 sati. Obje reprezentacije u prva dva kola ostvarile su maksimalan učinak pobjedama protiv Grčke te Bosne i Hercegovine. U međusobnim susretima stoga pada odluka o tome tko će na kraju biti prvi. Prvo mjesto otvara mogućnost nešto boljeg ždrijeba za prvenstvo koje će od 28. studenog do 15. prosinca zajednički organizirati Mađarska, Austrija i Švicarska.

– Rumunjska se za ovaj susret priprema još od subote, a mi ćemo imati tek jedan zajednički trening uoči utakmice. Koliko znam, Rumunjska je promijenila kompletan roster u odnosu na zadnje veliko natjecanje. Nema više ni legendarne Neagu. Sigurno je da ćemo probati iznenaditi, a u dvije utakmice protiv njih vjerujem da možemo osvojiti najmanje dva boda, barem kada budemo igrali doma, u Koprivnici – rekao je Ivica Obrvan, izbornik Hrvatske.

Ima li promjena u našem rosteru?

– Od 18 igračica koje sam pozvao u prvom susretu protiv Rumunjske neće biti Lucije Bešen, vratarke Podravka Vegete. Ostat ćemo na dvije vratarke, Kapitanović i Pijević. Bešen će se priključiti za drugu utakmicu – istaknuo je hrvatski izbornik.

Za susret protiv Rumunjske pozvane su sljedeće igračice – vratarke; Pijević, Kapitanović; lijeva krila: P. Posavec, Šimara; desna krila: Zadravec, Mamić; kružni napadači: Ježić, Šenvald, Brkić; lijeve vanjske: Mičijević, Milosavljević, Prkačin; srednje vanjske: Blažević, S. Posavec, L. Kalaus; desne vanjske: Pavlović, Birtić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije