Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJAJNE VIJESTI

Dinamo je na korak od play-offa Lige prvaka i 15 mil. €, još samo čeka Real Madrid

Koprivnica: Utakmica NK Slaven Belupo i GNK Dinamo u 25. kolu Prve HNL
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/4
21.05.2024.
u 21:56

Kopenhagen je danas s 3:2 poražen na gostovanju kod Aarhusa i više ne može biti prvak Danske. A to znači da Dinamu na putu do play-offa Lige prvaka još stoji samo Borussia Dortmund.

Nogometaši Dinama matematički su još prije desetak dana osigurali novi naslov prvaka Hrvatske. Iako se činilo da će sve do zadnjeg kola HNL-a plavi biti u mrtvoj utrci s Rijekom, zagrebačka momčad kolo prije kraja ima ogromnih deset bodova prednosti u odnosu na dečke s Kvarnera. Dok se u Zagrebu sprema šampionska fešta, sjajne vijesti za plave stigle su iz Danske. 

Naime, Kopenhagen je danas s 3:2 poražen na gostovanju kod Aarhusa i više ne može biti prvak Danske. A to znači da Dinamu na putu do play-offa Lige prvaka još stoji samo Borussia Dortmund.

Bude li Real Madrid novi prvak Europe, dobiju li Luka Modrić i društvo dortmundsku Borussiju 1. lipnja na Wembleyju, mjesto osvajača europske titule u sljedećoj će sezoni Lige prvaka popuniti ona momčad koja u kvalifikacijama bude imala najveći koeficijent. E sad, pošto je jasno da na tu poziciju čeka ukrajinski prvak Šahtar, Dinamo je drugi u redu za popuniti njegovo mjesto u doigravanju, play-off rundi, onom završnom činu kvalifikacija u kasno ljeto.

Dinamu se dakle, za preskočiti čak dvije kvalifikacijske stepenice ovoga ljeta (drugo i treće pretkolo) mora osim Realovog naslova prvaka Europe, poklopiti i to da prvak Danske ne bude Kopenhagen. A upravo se to večeras i dogodilo.

Standings provided by Sofascore

Dinamo će, ako Real postane prvak Europe, imati zagarantiranu barem skupinu Europske lige, a u europsku bi sezonu ušao mjesec dana kasnije od prvotno planiranog. Također, financijska bi nagrada iznosila barem 15, a potencijalno i 35-40 milijuna eura, ovisno o tome u grupnoj fazi kojeg bi natjecanja završili.

 

 
Ključne riječi

Komentara 2

FR
freeshooter
22:17 21.05.2024.

...ovo su sjajne vijesti, koje će nam dodatno potvrdno osigurati Real sa našim Lukom... to je taj dugi put koji smo prevalili u bildanju svog koeficijenta, to će biti i od najvećeg, krucijalnog značaja za daljni razvoj i uspjehe Dinama... a ustvari sve kako je netko to unaprijed vidio u svojim vizijama, i postavio kao nužni cilj Dinama prije reforme LP, rekao bih njenog ekskluzivnog zatvaranja... i sada smo na pragu tog raja, ulaska u društvo velikih top 30, koraka da direktno budemo među najvećim... treba se svima zahvaliti, onome tko je godinama strpljivo gradio ovakav veliki Dinamo, svima koji su ostavili dio sebe za ovaj uspjeh, a najbolje nam tek slijedi... vooolim te Dinamooo... idemo dalje samo jako... ale, ale dinamo ale...

EJ
ejStef
23:39 21.05.2024.

OK Dinamo, no da bar još koji klub odigra dobro Europu i plasira se u neku skupinu... A Dinamo, tj. novu upravu, čeka jako puno posla ako se želi nešto postići, bilo u LP ili EL. Zadržati Petkovića i Baturinu, dovesti pojačanja, riješiti se hrpe igrača, dovesti pojačanja skoro na svim pozicijama. Zapravo na svim pozicijama osim možda u veznom redu. Treba složiti dvije jake ekipe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije