Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZRAČUNAO PROF. GLOBAN

Dinamo ima veću šansu za protivnika izvući ova tri kluba

Zagreb: Dinamo  je izjednačio nakon gola Kanekoa
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
23.02.2024.
u 08:53

Poznato je svih osam mogućih suparnika Dinama, a to su klubovi koji su bili pobjednici skupina - Aston Villa, Club Brugge, Fenerbahče, Fiorentina, Lille, Maccabi Tel Aviv, PAOK, te Viktoria Plzen.

Dinamo je sinoćnjim remijem na Maksimiru (2:1 ukupno) izbacio Betis i plasirao se u usminu finala Konferencijske lige. Tamo ga čeka probrano društbo, ima i starih znanaca. Ždrijeb je danas u 13 sati.

Poznato je svih osam mogućih suparnika Dinama, a to su klubovi koji su bili pobjednici skupina - Aston Villa, Club Brugge, Fenerbahče, Fiorentina, Lille, Maccabi Tel Aviv, PAOK, te Viktoria Plzen.

Tomislav Globan, profesor na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, koji se bavi sportskom statiskikom izračunao je koje protivnike plavi imaju najveće šanse izvući.

"Dinamo ima nešto veću šansu izvući Club Brugge, PAOK i Maccabi Tel Aviv nego preostalih pet potencijalnih protivnika. Razlog za to je što se u 1/8 finala ne smiju sastati klubovi iz istih država, a među nenositeljima s Dinamom su Union SG, Olympiacos i Maccabi Haifa", napisao je Globan.

Prve utakmice osmine finala su 7. ožujka, a uzvrati sedam dana kasnije. U prvom dvoboju Dinamo će biti domaćin, u uzvratu gost.

Spomenimo i kako se finale Konferencijske lige ove sezone igra 29. svibnja u Ateni na stadionu AEK-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije