Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJEĆATE LI SE?

VIDEO Skandal neviđenih razmjera u 'Milijunašu': Varao sa ženom, a ovaj trenutak ga je odao

Foto: Screenshot Youtube
1/4
04.05.2024.
u 18:00

Ingram je varao tako da je u kvizaškoj publici sjedio njegov prijatelj Tecwen Whittock koji bi zakašljao svaki put pri spomenu točnog odgovora. U cijeloj prevari sudjelovala je i natjecateljeva supruga Diane. Dvije godine kasnije cijeli slučaj dobio je sudski epilog, Ingram i suučesnici proglašeni krivima, produkcija Charlesu oduzela varanjem stečen novac, a uz to su i kažnjeni sa 115 000 funti.

Britanac Charles Ingram (60) akter je jednog od najvećih skandala u povijesti televizije. Naime, bivši vojnik se 2001. godine natjecao u britanskoj iteraciji kviza 'Tko želi biti milijunaš?' gdje je točno odgovorio na sva pitanja i inicijalno osvojio glavnu nagradu, no naknadno je ulovljen u varanju te mu je naposljetku oduzet kompletan iznos. Gledatelji se svako malo prisjećaju ovog incidenta.

Ingram je varao tako da je u kvizaškoj publici sjedio njegov prijatelj Tecwen Whittock koji bi zakašljao svaki put pri spomenu točnog odgovora. U cijeloj prevari sudjelovala je i natjecateljeva supruga Diane koja ga je savjetovala da odustane na manjem iznosu kako nitko ne bi posumnjao. Međutim, suprugova pohlepa je prevladala, a kazna stigla brzo.

Voditelj Chris Tarrant prilikom postavljanja pitanja nije registrirao sumnjive radnje. Posljednje pitanje vrijedno milijun funti glasilo je: "Pod kojim imenom je poznat broj jedan iza kojeg slijedi sto nula?". Ponuđeni odgovori bili su: A) Googol, B) Megatron, C) Gigabit ili D) Nanomol. Ingram je prvo rekao da misli da je nanomol, ali da može biti i gigabit. - Nisam siguran... Mislim da nije megatron. Moram priznati da nikad nisam čuo za googol -, rekao je Charles, a vrlo brzo je promijenio mišljenje.

GALERIJA: Tko želi biti milijunaš?

1/8

- Procesom eliminacije mislim da je googol, ali ne znam što je to. Mislim da nije gigabit ni nanomol ni megatron. Stvarno mislim da je googol -, zaključio je Charles, što je voditelju bilo čudno.  - Ali mislio si da je nanomol, nikad nisi čuo za googol -, sumnjičavo je upitao voditelj. Nakon duže pauze Ingram je odlučio da je točan odgovor pod A i tako je osvojio milijun funti. 

Na nedavno objavljenoj snimci gledatelji su primijetili da se čuje kašalj svaki put kada Charles, dok nabraja ponuđene odgovore, izrekne googol. Zapravo, prevarante je razotkrio i prijavio Larry Whitehurst, natjecatelj s brzog prsta. Dvije godine kasnije cijeli slučaj dobio je sudski epilog, Ingram i suučesnici proglašeni krivima, produkcija Charlesu oduzela varanjem stečen novac, a uz to su i kažnjeni sa 115 000 funti. 

VEZANI ČLANCI:

Osim kašljanja, gledatelji sad smatraju kako su pronašli novi dokaz nečasnih radnji: - Ako ste pomno pratili ovu emisiju, primijetili ste da je njegovo ponašanje puno drugačije od ponašanja ostalih natjecatelja. Natjecatelj koji ne vara nikad ne bi riskirao svoj novac ako nema pojma koji je odgovor. 

Ljudi inače dolaze osvojiti novac, nebitno koliko je visoka svota, i ne riskiraju kako ne bi izgubili, pogotovo ako je već osvojeni novac ogroman. Ingram nikad nije čuo za googol, ali je ipak bio spreman riskirati. To nema nikakvog smisla. Također, vidi se da je kod većine pitanja bio nesiguran u odgovor. Usporedite ga s Johnom Carpenterom koji je osvojio milijun dolara u američkoj verziji i vidjet ćete koliko su im pristupi bili različiti - zaključio je jedan gledatelj. Pored toga, mnogi Ingramova objašnjenja točnih odgovora karakteriziraju smiješnima i neuvjerljivima.

VIDEO: Baby Lasagna na zagrebački aerodrom prije odlaska na Euroviziju u Švedsku stiže u Neveri

      

 

 

Komentara 2

ST
Stvarnost2
21:09 04.05.2024.

koGa briga🤷🏻‍♂️

Avatar horuk
horuk
19:08 04.05.2024.

I naš predsjednik može tako pobjediti. Znači taj pristup nemaju samo neki neobrazovani kriminalni Englezi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije