Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi album

U prodaji su najljepše ljubavne pjesme Zdenke Vučković!

zdenka vučković
Foto: Promo foto National Geographic
20.03.2015.
u 12:49

Popularna edicija Croatia Recordsa obogaćena je jednim iznimnim izdanjem, kolekcijom "Najljepše ljubavne pjesme" Zdenke Vučković.

Popularna edicija Croatia Recordsa obogaćena je jednim iznimnim izdanjem, kolekcijom "Najljepše ljubavne pjesme" Zdenke Vučković. Na kompilaciji se nalaze 22 nezaboravne Zdenkine izvedbe, pjesme kao što su: "Colinda", "Kralj pajaca", "Pođimo požnjeti žito", "Gdje su ti dani", "Srce koje samo tebe voli", "Voljeti nekoga", "Večeras bit ću tu" i mnoge druge.

Zdenka Vučković s pravom nosi naslov velike zvijezde hrvatske pop i zabavne glazbe. Njen prvi nastup, daleke 1958. godine, s nepunih 16 godina, odmah je bio veliki uspjeh. Pjesmom "Moja mala djevojčica" koju je tada otpjevala u duetu s Ivom Robićem pobijedila je na prvom Opatijskom festivalu. Zvijezda je rođena!

U tom periodu Zdenka Vučković zauzima vrh popularnosti i tu poziciju čvrsto drži sve do početka sedamdesetih godina. Bila je jedna od najtiražnijih izvođača tadašnjeg Jugotona. Surađivala je s mnogim autorima, sama je pisala tekstove za prepjeve mnogih stranih hitova, a publika je te pjesme povezivala s njom, ne s originalnim izvođačima. Uz podršku supruga, skladatelja, dirigenta i aranžera, Krešimira Oblaka, Zdenka je svojim nastupima obilježila mnoge festivale u Opatiji ("Moja mala djevojčica"), Zagrebu ("Vraćam se Zagrebe tebi") i Splitu ("Veslaj, veslaj"). 22 pjesme na kompilaciji "Najljepše ljubavne pjesme" Zdenke Vučković samo su dio velikog opusa ove iznimne pjevačke zvijezde!

Popis pjesama na albumu:

1. COLINDA 
2. VOLJETI NEKOGA 
3. ŽUTI LEPTIR 
4. KRALJ PAJACA
5. RITAM KIŠE 
6. SRETNE RUKE 
7. TVOJE MANE 
8. POĐIMO POŽNJETI ŽITO
9. VEČERAS BIT ĆU TU 
10. ČEMU ISTINA 
11. TI SI MOJ ZAVIČAJ
12. GDJE SU TI DANI 
13. SRCE KOJE SAMO TEBE VOLI 
14. VLAK BEZ POVRATKA 
15. LJUBAVI MI DAJ 
16. VEČE OBEĆANJA
17. ZAVOLJET ĆEŠ KAD NEĆEŠ HTJETI
18. NEMOJ IĆI OVU NOĆ 
19. UGASI SVJETLA
20. ŽIVJETI ZA LJUBAV
21. RECI DA ME VOLIŠ
22. BIT ĆEŠ UVIJEK TU

Izdanje "Najljepše ljubavne pjesme" Zdenke Vučković od danas kupite na prodajnim mjestima Croatia Recordsa te na Webshopu Croatie records, iTunesu, Amazonu i Deezeru.

>>Ovakvu Nives još niste vidjeli. Pogledajte kako glumi Kolindu!

Komentara 1

AN
andrijana
03:51 24.03.2015.

Pa i krajnje je vrijeme bilo da Croatia records izda ovu kompilaciju najlepsih Zdenkinih pjesama.Odabir i nije bas najbolji jer izostale su pjesme koje su se morale naci na kompilaciji kao sto su: Kabiljova "Nije li cudo to" zatim Runjicevaa Sreco moja romanticna i par pjesama od M.Mihaljevica iz njihove izuzetne saradnje tokom 80tih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije