Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obnovili pročelje

Kaptolački vatrogasci proslavili 120. obljetnicu djelovanja

kaptol vatrogasci (1)
Foto: Duško Mirković/PIXSELL
1/3
06.10.2013.
u 23:21

Mile Pavičić, načelnik općine Kaptol koja je financirala radove na obnovi doma u iznosu od 70.000 kuna predao je ključeve doma zapovjedniku Josipu Svobodi.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Kaptol nizom aktivnosti obilježilo je 120. obljetnicu djelovanja. Za ovu prigodu obnovljeno je pročelje Vatrogasnog doma, rekonstruirano je spremište na kojeg su postavljena nova moderna garažna vrata, uređen sanitarni čvor te postavljen obnovljeni kip sv. Florijana koji je na početku proslave i blagoslovljen. Mile Pavičić, načelnik općine Kaptol koja je financirala radove na obnovi doma u iznosu od 70.000 kuna predao je ključeve doma zapovjedniku Josipu Svobodi.

Na prostoru kraj Staroga grada vatrogasci su zatim izveli pokaznu vježbu nakon čega je održana svečana sjednica. -DVD Kaptol počiva na temelju velike pomoći i podrške koju nam pružaju prije svega stanovnici Kaptola, Općina Kaptol, državna, javna i privatna poduzeća, obrti. Naš rad počiva na temelju donacija i sponzorstva svih onih koji vole ovaj DVD te njegovih članova koji se dobrovoljno angažiraju i brinu o njemu. Naši osnivači su stanovnici Kaptola.

Postojimo i radimo da bi našim mještanima, susjedima, poznatima i nepoznatima u slučaju bilo kakve nevolje bili od pomoći – kazao je Mihael Poljanac, tajnik kaptolačkog DVD-a koji je zatim prikazao povijest društva kroz 120 godina. Predsjednik društva Zvonko Jurić zahvalio se svima koji su na bilo koji način doprinijeli radu društva koje danas broji 430 članova. Visoku obljetnicu društvu je čestitao i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, Željko Petrović, predsjednik VZ Požeško-slavonske županije i Ante Sanader, predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice.

Ovom prigodom uručena su i priznanja najzaslužnijima. Zlatnu medalju za dugogodišnji rad dobio je Vlado Mautner, Zdravko Sadilek, Zdravko Šmitpeter i Ladislav Faltinek, srebrnu medalju Antun Kotrla i Branko Sadilek dok su vatrogasne spomenice dobila dvojica veterana Mato Poljanac i Zdravko Peroutka.

Zdravko Sadilek, dobitnih zlatne medalje vatrogasac je već 40 godina, od svoje 12 godine. –Kada sam vidio stare vatrogasce kako se angažiraju i kako pomažu drugima dobio sam želju da i ja to postanem. Ovo priznanje me je posebno obradovalo – kazao je Sadilek koji je bio zapovjednik kaptolačkog društva 12 godina te zapovjednik Zapovjednog centra Kaptol 20 godina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije