Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Pobrinite se za svoje zdravlje - riješite se prekomjerne vlage i plijesni u svom domu

Lunos
Foto: LUNOS
1/4
25.03.2023.
u 08:00

Iako bismo se sigurno svi složili kako je važno aktivno brinuti o kvaliteti života, u praksi mnogi na to zaboravljaju, pogotovo ako se radi o kvaliteti našeg okruženja odnosno doma. Ali, nažalost, stvari nisu tako bezopasne.

Pretjerana vlaga, kondenzat, plijesan- sve ove pojave nisu bezazlene i dugoročno mogu dovesti i do raznih zdravstvenih neugodnosti i problema te narušiti imunološki sustav.

Ako se i vi borite s prekomjernom vlagom, a na zidovima se stvara plijesan, krajnje je vrijeme da nešto poduzmete. Jedno od najučinkovitijih i najisplativijih rješenja svakako je ugradnja ventilacijskog sustava jer dugoročno rješavaju navedene probleme. Budući da su ventilacijski sustavi također različiti, važno je pažljivo razmotriti izbor koji se nudi.

Foto: LUNOS

Značajke kvalitetnog ventilacijskog sustava

Brine se za optimalne životne uvjete.

Ventilacijski sustavi automatski uklanjaju iskorišteni zrak, neugodne mirise, višak vlage i druge štetne tvari iz prostora, a istovremeno dovode svježi i filtrirani zrak. Time poboljšavaju mikroklimu i brinu o zdravlju vašeg doma. Ventilacijski sustavi sprječavaju i stvaranje plijesni, a samim time i povoljne uvjete za grinje, koje su mnogima prava noćna mora. Ventilacijski sustavi također sprječavaju ulazak prašine i vanjske buke.

Podržava dobrobit Vašeg zdravlja

Budući da se zrak kroz ventilacijski sustav pravilno filtrira i uklanjaju različiti alergeni, to uvelike olakšava život alergičarima. Čestice peludi, prljavštine i prašine ne mogu proći kroz filtere. Osim toga, filtri su izdržljivi i vrlo se lako čiste, jer se jednostavno operu pod mlazom vode i spremni su za ponovnu upotrebu.

Foto: LUNOS

Radi bez neugodne buke.

U osnovnom kontinuiranom radu, Lunos ventilacijski sustavi rade u rasponu glasnoće od samo 26 do 32 dB. Za usporedbu: šapat je oko 30 dB.

Štedi energiju.

Kvalitetan ventilacijski sustav mora biti i ekonomičan. Kod Lunos sustava, primjerice, ventilacijom se gubi samo 10% energije za grijanje, što ih čini jednim od najučinkovitijih ventilacijskih sustava na tržištu.

i-Vent – ​​​​Šampion bez konkurencije

Jedna od noviteta Lunos ventilacijskih sustava svakako je decentralizirani i-Vent sustav. Jednostavan je za ugradnju i prikladan kako za novogradnje, tako i za starije objekte. Radi na principu strujanja zraka u cijelom prostoru, a njime se može upravljati putem aplikacije dostupne za Android i iOS korisnike.

Sustav je tih, a zaštita od propuha i ograničenje volumena protoka zraka osiguravaju da nema propuha.

Kako objašnjava direktor tvrtke Lunos Domen Gjuras, decentralizirani ventilacijski sustav i-Vent definitivno je šampion bez konkurencije, jer je tih i vrlo ekonomičan – svaka jedinica godišnje troši samo 2,3 eura električne energije. Osim toga, filtri su izdržljivi i jednostavni za održavanje jer se mogu prati pod tekućom vodom. No, nismo zaboravili ni alergičare, kojima su namijenjeni posebni filteri za pelud.

Foto: LUNOS

Glavne prednosti ventilacijskih sustava:

1. 24- satna ventilacija svih prostorija bez otvaranja prozora i time gubitka topline

2. Antialergijski filteri onemogućavaju ulazak alergena izvana (pelud, prašina, grinje)

3. Odvod lošeg, ustajalog zraka i istovremeno dotok svježeg, pročišćenog zraka u cijelom prostoru

4. Održavanje optimalne razine vlažnosti- izbacuje suvišnu vlagu te sprječava nastanak plijesni

5. Ušteda energije 30 % ; gubitak topline je minimalan jer nema potrebe za otvaranjem prozora ili vrata

Za više informacija posjetite web stranicu www.lunos-hrvatska.com ili nazovite 01 4816 581.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije