Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradska knjižnica Požega

Raspisan natječaj za najbolji putopis na hrvatskom jeziku „Matko Peić"

Požega: Obilježena 99. godišnica rođenja hrvatskog književnika, povjesničara umjetnosti i slikara Matka Peića
Ivica Galovic/PIXSELL
07.05.2024.
u 12:41

Gradska knjižnica Požega, uz potporu Grada Požege, raspisala je književni natječaj za najbolji putopis na hrvatskom jeziku u 2024. godini „Matko Peić“, u spomen najvažnijem hrvatskom putopiscu 20. stoljeća, a radi popularizacije putopisa kao književne forme

Pokretanjem natječaja za jedan od najstarijih književnih žanrova, Požega kao rodni Peićev grad, istaknut će značaj tog velikog hrvatskog književnika.

Natječaj traje od 1. svibnja do 1. listopada, a njegovi rezultati, objavljeni najkasnije do 15. studenoga, bit će dostupni na mrežnoj stranici  Gradske knjižnice Požega.

Na natječaju mogu sudjelovati svi punoljetni autori i autorice iz  Hrvatske te inozemstva koji pišu hrvatskim jezikom.

Svaki se autor prijavljuje samo jednim radom pisanim u formi putopisa, a po završetku natječaja stručno će Prosudbeno povjerenstvo vrednovati putopisne tekstove. 

Autor najboljeg ocijenjenog putopisnog teksta osvaja novčanu nagradu od 1.500 eura i brončanu skulpturu Matko Peić, kiparsko djelo Krune Bošnjaka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije