Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rješenje

Namirenje duga: Država preuzima 60 posto Badela

Badel
Igor Kralj/24sata
24.11.2010.
u 07:53

Badel 1862 već je proveo sve predradnje za provedbu programa pretvaranja dugovanja državi u dionice

Nagađanja o pretvaranju državnih potraživanja prema Badelu 1862 u udio u vlasništvu, koja je objavio Poslovni dnevnik, očito su utemeljena, no članovi uprave Badela zbog Hanfine zabrane komentiranja bilo kakvih informacija vezanih uz dionice zasad ne smiju izlaziti u javnost s pojedinostima.

– Badel 1862 proveo je sve predradnje za taj proces i zainteresirani su. Do kraja tjedna napravit će se prijedlog modela C, no to je tek početak. Potrebna je suglasnost Ministarstva financija, a zatim i Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja. Tek onda prijedlog ide na Vladu koja će donijeti odluku – objasnio je Ivica Mamić, izvršni direktor IMC-a, agencije za marketing i komunikacije čiji je Badel klijent.

Ističe da još ni izdaleka nije poznat model prema kojemu bi se potraživanja pretvorila u dionice. Uvjet je da “prođe” model C, da se dioničari na skupštini slože, a zatim se provede i dokapitalizacija.

– No, postoje obećanja da bi to sve moglo biti gotovo do kraja godine – otkriva Mamić.

Nagađa se da bi budući udio države u vlasništvu Badela nakon prebijanja poreznog duga od 120 milijuna kuna mogao dosegnuti i 60 posto. Prije toga, trenutačni kapital od 225 milijuna kuna trebao bi se smanjiti oko 70 milijuna kuna, na nešto više od 150 milijuna kuna. To bi značilo i smanjenje nominalne vrijednosti dionice, što je i Vladin uvjet za primjenu modela C.

Badel je u prvih devet mjeseci ove godine nagomilao gubitak od 15,7 milijuna kuna, dok je u istom razdoblju lani poslovao s dobiti od 2,3 milijuna kuna. Prihodi su im pali 27 posto, na 241,6 milijuna kuna.

Ključne riječi

Komentara 12

SW
swimm
08:00 24.11.2010.

ajmeeee...tek sad kad ih drzava preuzme upadaju u govna.

OB
-obrisani-
09:29 24.11.2010.

Sad kad je lova nestala. Dobijes dzaba, pokrades, zaduzis i onda vratis drzavi. Bravo Badel, vidi se da ste pravi Hrvati, katolici.

FE
Felicijen
16:32 24.11.2010.

Cugeri su ipak još uvijek vrlo uznemireni...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije