Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nadzorni odbori

Mirovinska društva lobiraju za drukčije iskazivanje deficita

'unutrasnja.....zagreb....25.10.2007. sheraton - okrugli stol  mirovinskoj reformi - dinko novoselec foto: marko lukunic'
'lukunic marko'
14.09.2010.
u 15:15

Mirovinski fondovi žele članstvo u nadzornim odborima svih tvrtki u kojima imaju više od 10 posto udjela.

Mirovinska su društva prihvatila i objavila Kodeks sudjelovanja u korporativnom upravljanju kojim će se voditi u upravljanju tvrtkama u kojima mirovinski fondovi imaju znatnije udjele. Njihova je namjera da uđu u nadzorne odbore svih tvrtki u kojima imaju više od 10 posto vlasničkog udjela, a ondje gdje ne budu mogli zaštititi vlasničke pozicije u NO predložit će sudjelovanje svojih članova u savjetničkim tijelima tvrtke ili revizijskom odboru.

Inače, devet članica EU, Litva, Letonija, Bugarska, Švedska, Slovačka, Mađarska, Poljska, Rumunjska i Češka, koje su reformirale svoj mirovinski sustav prema modelu Svjetske banke od tri stupa, zatražile su od Bruxellesa da se troškovi mirovinske reforme izuzmu iz obračuna dopuštenog deficita i duga pri procjeni zaduženosti pojedinih članica. Povjerenik EU za gospodarska i monetarna pitanja Olli Rehn izjavio je da se prijedlog ozbiljno razmatra. To bi pomoglo i Hrvatskoj da drukčije prikaže svoj deficit.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije