Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Ilijana Jeleč, predsjednica uprave Erste nekretnina

06.12.2008.
u 12:27

Kada ste mladi i već na vodećoj poziciji, a još k tome i žena, onda mnogi sa zadovoljstvom gledaju postignuto promaknuće. Ili se barem tako promatra sa strane žena u biznisu. Jer, istina je da su one u domaćem poslovnom svijetu još uvijek rjeđe zastupljenje, a što sigurno najviše ovisi o kompaniji, koja im želi ili ne želi dati priliku.

Da je tvrtka zaslužna za promaknuće, potvrđuje i Ilijana Jeleč, odnedavna predsjednica uprave Erste nekretnina.

– Prvenstveno sam imala sreću raditi u dinamičnom i poticajnom okružju u sklopu kojeg se uvijek vrednovao trud i rezultat. Posebno bih istaknula rad u Erste grupi, gdje se velik naglasak stavlja na poticanju mladih i perspektivnih ljudi. Pa tako, ako savjesno i odgovorno obavljate posao za koji ste zaduženi, rezultati ne izostaju – kaže Jeleč i dodaje: – Kada uspijete ostvariti neke poslovne rezultate, onda se to također u pravilu prepoznaje. Osnovni je preduvjet za to opet kvalitetna organizacija.

Što se tiče preuzimanja rukovodeće pozicije, Jeleč tvrdi da je to izazov, ali da je bitan način na koji ga percipirate.

– Kada pogledam svoj životopis, vidljivo je da sam promijenila i više organizacija i više timova. Međutim, moram reći da su ponude za promjene radnog mjesta same dolazile, a s njima i novi izazovi. Uvijek je samo bilo pitanje: prihvatiti li ih ili ne. Jednom kada bih se odlučila prihvatiti promjenu, snalaženje više ne bi bilo upitno. S kvalitetnim suradnicima uvijek se ostvari dobar rezultat.

– U poslu je bitna predanost – kaže Jeleč. – No nikako pritom ne treba isključiti i vrijeme za privatni život.

Priznaje da se s godinama rada stječe neprocjenjivo iskustvo i da kada nekoliko puta prođete različite scenarije, vrste posla i organizacijske jedinice, puno se lakše snalazite u novonastalim situacijama.

– Tu svakako veliku ulogu imaju stariji menadžeri. No isto tako, mladi menadžeri koji promijene više poslovnih okružja i rade u dinamičnoj okolini, neminovno ubrzano stječu iskustvo. Mislim da i nema tako velike razlike između mlađih i starijih menadžera koji su uspješni. Uvijek im je zajednički nazivnik dobar rezultat. Jedina je razlika po mom mišljenju u tome da su nove generacije rođene u vremenu koje je obilježio tehnološki razvoj te mislim da je upravo tu najveća razlika između mladih i starijih menadžera – tvrdi Jeleč, ali i dodaje da su u poslu potrebne stalne edukacije, kao i da one same po sebi nisu dovoljne jer i osoba koja upravlja vašim radnim procesom može vam značajno proširiti horizonte.


Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije