Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akvizicije

Atlantic grupa preuzela Kalničke vode Bio Natura za 82 mil. kuna

tedeschi emil, atlantic grupa (1)
Žarko Bašić/PIXSELL
30.09.2010.
u 11:22

Preuzimanjem punionice u Kalniku osiguravamo budućnost našeg proizvoda Cedevita GO! i stvaramo pretpostavke za stabilnu proizvodnju i širenje poslovanja s bezalkoholnim napicima - izjavio je Emil Tedeschi.

Atlantic Grupa je s Badelom 1862 potpisala ugovor kojim preuzima tvrtku Kalničke vode Bio Natura, priopćeno je iz Atlantic grupe.

Atlantic preuzima Kalničke vode za iznos ukupne vrijednosti kompanije od 82 milijuna kuna, a po preuzimanju će Kalničke vode Bio Natura biti integrirane u okviru Atlanticove divizije Zdravlje i njega.

- Akvizicija Kalničkih još je jedan strateški važan korak u razvoju Atlantic Grupe. Preuzimanjem punionice u Kalniku osiguravamo budućnost našeg proizvoda Cedevita GO!, stvaramo pretpostavke za stabilnu proizvodnju i širenje poslovanja s bezalkoholnim napicima te s galonskim pakiranjem izvorske vode ulazimo u novi distribucijski kanal koji ima mnogo potencijala - izjavio je Emil Tedeschi.

Poslovanje tvrtke Kalničke vode Bio Natura čine tri osnovna stupa – proizvodnja izvorske vode, proizvodnja mineralne gazirane vode i proizvodnja i distribucija galonskih pakiranja izvorske vode. Tvrtka je u 2009. godini ostvarila prodaju u vrijednosti od 50,6 milijuna kuna. Nakon preuzimanja, Kalničke vode će u sustavu Atlantic Grupe poslovati u okviru divizije Zdravlje i njega (kojoj, među ostalima, pripada i Cedevita). Cedevita GO!, koja se do sada u Kalničkim vodama punila uslužno, dobiva novi zamah objedinjavanjem cjelokupnog procesa proizvodnje unutar kompanije te novim mogućnostima rasta koje proizlaze iz sinergija dviju kompanija.

Dodatne nezanemarive mogućnosti rasta otvaraju se ulaskom u proizvodnju i distribuciju galonskih pakiranja izvorske vode, kao rastućeg segmenta u poslovanju s vodom. Prostor za sinergije s ostalim segmentima poslovanja Atlantic Grupe to su veće ako se u obzir uzme mogućnost razvoja direktnog kanala distribucije prema krajnjem potrošaču.

Komentara 1

AU
aurora08
21:15 04.10.2010.

dobro da nisu preuzeli i kalnicke partizane hehehehehehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije